Purūs beliašai su sultingu mėsos įdaru – tradicinis receptas žingsnis po žingsnio

beliašai su sultingu mėsos įdaru

Klasikiniai beliašai su mėsa – purūs ir sultingi

Porcijų skaičius: 8

Paruošimo laikas: apie 1 val.

Ingredientai

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 kiaušinis
  • 7 šaukštai aliejaus
  • 8 g sausų mielių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos (faršo)
  • 1 kiaušinis
  • 1 nedidelis svogūnas (smulkiai pjaustytas)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Kepimui:

  • Aliejaus tiek, kad apsemtų dugną

Paruošimo būdas

  1. Pieną lengvai pašildykite ir ištirpinkite jame cukrų bei mieles. Uždengę palikite 10 min., kol susidarys putų „kepurėlė“. Tuomet įmaišykite kiaušinį.
  2. Į dubenį suberkite persijotus miltus, druską, supilkite aliejų ir pieno mišinį su mielėmis. Išmaišykite – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni. Uždenkite ir palikite pakilti.
  3. Paruoškite įdarą: sumaišykite faršą, kiaušinį, svogūną, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Pakilusią tešlą paminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus atgnybkite nedidelius gabalėlius, formuokite rutuliukus ir juos iškočiokite į 0,5 cm storio paplotėlius.
  5. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį faršo, paskleiskite ir kraštus sujunkite palikdami viršuje tarpą – beliašo forma.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Dėkite beliašus mėsos puse žemyn, lengvai prispausdami. Kepkite iki auksinės spalvos, apverskite, uždenkite ir dar šiek tiek pakepkite, kad įdaras išsitroškintų.