Rūgštynių sriuba su šonine ir kiaušiniais – gaivus pavasarinis skonis
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: apie 20 min.
Ingredientai
- 1,5 litro mėsinio sultinio (galima naudoti vandenį su sultinio kubeliu)
- 3 vidutinio dydžio bulvės
- 1 pundelis šviežių rūgštynių
- 2 kiaušiniai
- 100 g šaltai rūkytos šoninės
- Druskos pagal skonį
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Grietinės (patiekiant)
Paruošimo būdas
- Supjaustykite šoninę nedideliais gabaliukais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Užvirinkite sultinį puode. Suberkite bulves bei pakepintą šoninę ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Sudėkite nuplautas ir pasmulkintas rūgštynes. Pavirkite dar kelias minutes, kol žalumynai suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.
- Kiaušinius lengvai išplakite ir, maišydami sriubą, srovelėmis supilkite. Dar kartą trumpai užvirinkite.
- Supilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite grietine. Taip pat galite naudoti kietai virtus arba į kiekvieną lėkštę įmuštus minkštai virtus kiaušinius – pagal skonį.