Gaivios kopūstų salotos su morkomis ir kremišku padažu – klasikinis Coleslaw variantas

Gaivios kopūstų salotos su morkomis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 400 g baltųjų kopūstų

  • 1 morka

  • 100 ml majonezo

  • 2 šaukšteliai švelnių garstyčių (arba 1 aštresnių)

  • 1 šaukštas obuolių acto

  • 1 šaukštelis malto kumino (arba kmynų)

  • ½ šaukštelio druskos

  • žiupsnelis maltų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

  1. Kopūstą smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite. Abu ingredientus sudėkite į didesnį dubenį.

  2. Į daržoves suberkite druską, pipirus, kumino miltelius. Supilkite obuolių actą, sudėkite garstyčias ir majonezą.

  3. Viską gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų padažu. Leiskite salotoms pastovėti apie 20 minučių kambario temperatūroje, kad skoniai susijungtų ir kopūstas truputį suminkštėtų.