INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 stiklinė graikiško jogurto
-
2 trumpavaisiai agurkai
-
2 česnako skiltelės
-
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
-
1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių (iš ketvirtadalio citrinos)
-
Druska – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal poreikį
TZATZIKI PADAŽO GAMYBA:
Paruošimo laikas: apie 10 minučių
-
Agurkus stambiai sutarkuokite ir gerai nuspauskite rankomis, kad pašalintumėte perteklinį skystį – tai padės išlaikyti padažo tirštumą.
-
Į dubenį sudėkite jogurtą, nuspaustus agurkus, smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.
-
Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį. Prieš patiekiant padažą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 30 minučių – skonis taps dar intensyvesnis.