Gaivusis graikiškas Tzatziki – kremiškas jogurto ir agurkų padažas

Gaivusis graikiškas Tzatziki

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 stiklinė graikiško jogurto

  • 2 trumpavaisiai agurkai

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

  • 1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių (iš ketvirtadalio citrinos)

  • Druska – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal poreikį

TZATZIKI PADAŽO GAMYBA:

Paruošimo laikas: apie 10 minučių

  1. Agurkus stambiai sutarkuokite ir gerai nuspauskite rankomis, kad pašalintumėte perteklinį skystį – tai padės išlaikyti padažo tirštumą.

  2. Į dubenį sudėkite jogurtą, nuspaustus agurkus, smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

  3. Pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį. Prieš patiekiant padažą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 30 minučių – skonis taps dar intensyvesnis.