Greitai paruošiami šniceliai iš maltos mėsos – traškūs, sultingi ir sotūs

šniceliai iš maltos mėsos

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 5

  • 500 g maltos kiaulienos (arba kitokio faršo)

  • 2 kiaušiniai

  • 120 g džiūvėsėlių

  • 100 ml pieno

  • ½ svogūno

  • 2 riekelės juodos duonos

  • 1 česnako skiltelė

  • žiupsnelis druskos

  • šiek tiek juodųjų pipirų
    Kepimui:

  • aliejaus

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: apie 30 min.

  1. Juodą duoną atskirkite nuo plutelės, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite šiltu pienu. Leiskite pastovėti maždaug 5 minutes, kad suminkštėtų.

  2. Į dubenį su maltos mėsos mase įmuškite vieną kiaušinį, dėkite išmirkytą, nuspaustą duoną, labai smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Kruopščiai išminkykite ir išdaužykite faršą – tai pagerins šnicelių struktūrą. Tiesiog kelis kartus smarkiai trenkite masę į dubenį.

  4. Iš gautos masės formuokite pailgus, plokščius kepsnelius – apie 1 cm storio. Turėtų išeiti apie 5 vienetai.

  5. Kitą kiaušinį lengvai paplakite su žiupsniu druskos. Kiekvieną suformuotą šnicelį panardinkite į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.

  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite šnicelius, kol abiejų pusių paviršius įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškus.

  7. Patiekite su lengvu baltu padažu: keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, įdėkite šaukštelį miltų, trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite sutrupintą sultinio kubelį, pilkite stiklinę pieno, gerai išmaišykite, pagardinkite šaukšteliu grietinės ir smulkintais krapais.