INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 5
- 500 g maltos kiaulienos (arba kitokio faršo)
- 2 kiaušiniai
- 120 g džiūvėsėlių
- 100 ml pieno
- ½ svogūno
- 2 riekelės juodos duonos
- 1 česnako skiltelė
- žiupsnelis druskos
- šiek tiek juodųjų pipirų
- aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 30 min.
- Juodą duoną atskirkite nuo plutelės, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite šiltu pienu. Leiskite pastovėti maždaug 5 minutes, kad suminkštėtų.
- Į dubenį su maltos mėsos mase įmuškite vieną kiaušinį, dėkite išmirkytą, nuspaustą duoną, labai smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Kruopščiai išminkykite ir išdaužykite faršą – tai pagerins šnicelių struktūrą. Tiesiog kelis kartus smarkiai trenkite masę į dubenį.
- Iš gautos masės formuokite pailgus, plokščius kepsnelius – apie 1 cm storio. Turėtų išeiti apie 5 vienetai.
- Kitą kiaušinį lengvai paplakite su žiupsniu druskos. Kiekvieną suformuotą šnicelį panardinkite į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite šnicelius, kol abiejų pusių paviršius įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškus.
- Patiekite su lengvu baltu padažu: keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, įdėkite šaukštelį miltų, trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite sutrupintą sultinio kubelį, pilkite stiklinę pieno, gerai išmaišykite, pagardinkite šaukšteliu grietinės ir smulkintais krapais.