INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 5
-
500 g maltos kiaulienos (arba kitokio faršo)
-
2 kiaušiniai
-
120 g džiūvėsėlių
-
100 ml pieno
-
½ svogūno
-
2 riekelės juodos duonos
-
1 česnako skiltelė
-
žiupsnelis druskos
-
šiek tiek juodųjų pipirų
Kepimui: -
aliejaus
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 30 min.
-
Juodą duoną atskirkite nuo plutelės, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite šiltu pienu. Leiskite pastovėti maždaug 5 minutes, kad suminkštėtų.
-
Į dubenį su maltos mėsos mase įmuškite vieną kiaušinį, dėkite išmirkytą, nuspaustą duoną, labai smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Kruopščiai išminkykite ir išdaužykite faršą – tai pagerins šnicelių struktūrą. Tiesiog kelis kartus smarkiai trenkite masę į dubenį.
-
Iš gautos masės formuokite pailgus, plokščius kepsnelius – apie 1 cm storio. Turėtų išeiti apie 5 vienetai.
-
Kitą kiaušinį lengvai paplakite su žiupsniu druskos. Kiekvieną suformuotą šnicelį panardinkite į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite šnicelius, kol abiejų pusių paviršius įgaus gražią auksinę spalvą ir taps traškus.
-
Patiekite su lengvu baltu padažu: keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, įdėkite šaukštelį miltų, trumpai pakepinkite. Tuomet suberkite sutrupintą sultinio kubelį, pilkite stiklinę pieno, gerai išmaišykite, pagardinkite šaukšteliu grietinės ir smulkintais krapais.