Klasikinė šventinė balta mišrainė su žirneliais

Klasikinė šventinė balta mišrainė su žirneliais

Ingredientai

Porcijų skaičius: 10

  • 5 vidutinės bulvės (verdomos su odele)

  • 3 morkos (verdomos su odele)

  • 2 kietai virti kiaušiniai

  • 2 rauginti agurkai

  • 1 stiklinė konservuotų žirnelių

  • 5 šaukštai majonezo

  • šiek tiek druskos

  • šiek tiek maltų juodųjų pipirų

Paruošimo eiga

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Į puodą sudėkite gerai nuplautas bulves ir morkas. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.

  2. Nukelkite nuo ugnies, nupilkite skystį ir leiskite daržovėms ataušti kambario temperatūroje.

  3. Atvėsusias daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

  4. Agurkus ir virtus kiaušinius taip pat supjaustykite mažais kubeliais.

  5. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį, įberkite nusunktus žirnelius.

  6. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais, druska ir majonezu. Viską gerai išmaišykite.

Patarimas:

Norint išsaugoti daržovių skonį, rekomenduojama jas virti neluptas. Tai padės mišrainei išlaikyti sodresnį skonį ir struktūrą.