Ingredientai (10 porcijų)
- 5 vidutinės bulvės (verdomos su odele)
- 3 morkos (verdomos su odele)
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 2 rauginti agurkai
- 1 stiklinė konservuotų žirnelių
- 5 šaukštai majonezo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Paruošimo eiga (apie 20 min.)
- Į puodą sudėkite gerai nuplautas bulves ir morkas. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
- Nukelkite nuo ugnies, nupilkite skystį ir leiskite daržovėms ataušti kambario temperatūroje.
- Atvėsusias daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Agurkus ir virtus kiaušinius taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
- Visus paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį, įberkite nusunktus žirnelius.
- Pagardinkite šviežiai maltais pipirais, druska ir majonezu. Viską gerai išmaišykite.
Patarimas
Norint išsaugoti daržovių skonį, rekomenduojama jas virti neluptas. Tai padeda mišrainei išlaikyti sodresnį skonį ir struktūrą.