INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
-
170 g cukraus
-
120 g kvietinių miltų (pvz., Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
-
110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
-
100 ml pieno
-
2 kiaušiniai
-
1 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina)
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
KEKSIUKŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Sviestą ištirpinkite ir leiskite kiek pravėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais atskirame dubenyje.
-
Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska – plakite, kol masė pabals ir išaugs apimtimi.
-
Toliau plakdami supilkite pravėsusį sviestą (ar aliejų).
-
Po truputį į masę įmaišykite miltų mišinį – maišykite šaukštu ar mentele, nebeplakdami, kol nebeliks sausų miltų.
-
Įmaišykite pieną ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos tešlos.
-
Tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formeles – užpildykite apie 2/3 kiekvienos formelės.
-
Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 20–30 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
-
Iškepusius keksiukus atvėsinkite formelėse, vėliau – ant grotelių.
Patarimas:
Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje be vėjelio – taip keksiukai iškeps tolygiai ir išliks minkšti.