Klasikinis marinuotų agurkų paruošimo būdas – patikrinta ilgaamžiškumo paslaptis

Klasikinis marinuotų agurkų paruošimo būdas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 1 (t.y., marinuojama tiek agurkų, kiek telpa į stiklainius)

  • pagal poreikį agurkų

  • 1 litras vandens

  • 100 ml 9% acto

  • 3 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštas druskos

  • 1 šaukštas prieskonių konservavimui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Jei agurkai pirktiniai, pamirkykite juos šaltame vandenyje bent keletą valandų. Jeigu agurkai šviežiai skinti – galite iškart ruošti stiklainius. Juos išplaukite karštu vandeniu su soda, dėkite į orkaitę ant grotelių, įjunkite 80 °C temperatūrą ir palaikykite apie 20 min.

  2. Kol stiklainiai kaitinami, užvirinkite puodą vandens. Vandens kiekį imkite tokį, kuris priklauso nuo numatomo agurkų kiekio. Iškaitintus stiklainius išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir standžiai prikimškite agurkais. Kai vanduo užverda, užpilkite juo agurkus iki pat viršaus, lengvai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.

  3. Kai stiklainiuose esantis vanduo atvės, išpilkite jį į indą, kuriame galėsite išmatuoti tūrį – tam naudokite puodą su litražo žymomis ar stiklainį. Gautą tūrį naudokite kaip orientyrą šviežiam marinato kiekiui. Pvz., jei buvo 2 litrai, imkite tiek pat šviežio vandens, užvirinkite ir sudėkite prieskonius tokiomis proporcijomis: 3 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas prieskonių mišinio 1 litrui. Ištirpus cukrui ir druskai, nukelkite nuo ugnies ir supilkite actą – 100 ml 9 % acto vienam litrui.

  4. Karštu marinatu užpilkite agurkus stiklainiuose, užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius žemyn dangteliais ant švaraus virtuvinio rankšluosčio. Gerai apklokite, kad ilgiau išliktų šiluma. Kai atvės, perkelkite į rūsį arba kitą vėsią vietą.