Kreminis naminis humusas – nesudėtingas receptas kiekvienai dienai

Kreminis naminis humusas

Naminis humusas – greitas ir kremiškas receptas

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai

  • 1 skardinė (400 g) virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 2–4 šaukštai skysčio nuo avinžirnių (arba vandens)
  • 2 šaukštai sezamų pastos (tahini)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 skiltelė česnako
  • ½ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
  • ½ šaukštelio malto kumino (nebūtina)

Pastabos prieš gaminant

Jeigu neturite tahini pastos, galite ją praleisti ir tiesiog padidinti skysčio kiekį – humusas vis tiek pavyks. Jei naudojate konservuotus avinžirnius, nepilkite jų skysčio lauk – tai vadinamoji aquafaba, kuri puikiai padeda humusui tapti kremišku.

Paruošimas

Paruošimo laikas: apie 15 min.

  1. Avinžirnių paruošimas: Norėdami ypač švelnios tekstūros, nuvalykite avinžirnių odeles. Tiesiog lengvai spauskite kiekvieną tarp pirštų – tai užtruks apie 10–15 min., bet verta. Skubantiems – galima praleisti.
  2. Viską sudėkite į trintuvą: Avinžirnius, tahini, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, česnaką, druską, pipirus, kumino prieskonius bei 2 šaukštus skysčio nuo avinžirnių dėkite į trintuvą.
  3. Sutrinkite: Plakite, kol masė taps vientisa ir kreminė. Jei per tiršta – reguliuokite konsistenciją įpildami daugiau skysčio.