INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 skardinė (400 g) virtų arba konservuotų avinžirnių
-
2–4 šaukštai skysčio nuo avinžirnių (arba vandens)
-
2 šaukštai sezamų pastos (tahini)
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
-
1 skiltelė česnako
-
½ šaukštelio druskos
-
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
-
½ šaukštelio malto kumino (nebūtina)
PASTABOS PRIEŠ GAMINANT:
Jeigu neturite tahini pastos, galite tiesiog ją praleisti ir vietoj to šiek tiek padidinti skysčių kiekį – humusas vis tiek pavyks! Taip pat, jei naudosite konservuotus avinžirnius, nepilkite jų skysčio – tai puikus ingredientas, vadinamas aquafaba, padedantis humusui įgauti itin kreminę konsistenciją.
PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: apie 15 min.
-
Avinžirnių paruošimas: Norint ypač švelnios tekstūros, rekomenduojama pašalinti jų odeles. Tai galima padaryti lengvai – šiek tiek paspaudus kiekvieną avinžirnį tarp pirštų. Šis žingsnis užima apie 10–15 minučių, bet rezultatas tikrai to vertas. Skubant – galima šį žingsnį praleisti.
-
Viską sudėkite į trintuvą: Suberkite visus ingredientus – avinžirnius, tahini, aliejų, citrinos sultis, česnaką, druską, pipirus, kumino prieskonius (jeigu naudojate) bei pradžioje 2 šaukštus skysčio nuo avinžirnių.
-
Sutrinkite: Įjunkite trintuvą ir plakite, kol masė taps vientisa. Jeigu masė per tiršta – po truputį įpilkite dar skysčio ir reguliuokite konsistenciją pagal savo skonį.