Kreminis naminis humusas – nesudėtingas receptas kiekvienai dienai

Kreminis naminis humusas

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 skardinė (400 g) virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 2–4 šaukštai skysčio nuo avinžirnių (arba vandens)

  • 2 šaukštai sezamų pastos (tahini)

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • 1 skiltelė česnako

  • ½ šaukštelio druskos

  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio malto kumino (nebūtina)

PASTABOS PRIEŠ GAMINANT:

Jeigu neturite tahini pastos, galite tiesiog ją praleisti ir vietoj to šiek tiek padidinti skysčių kiekį – humusas vis tiek pavyks! Taip pat, jei naudosite konservuotus avinžirnius, nepilkite jų skysčio – tai puikus ingredientas, vadinamas aquafaba, padedantis humusui įgauti itin kreminę konsistenciją.

PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: apie 15 min.

  1. Avinžirnių paruošimas: Norint ypač švelnios tekstūros, rekomenduojama pašalinti jų odeles. Tai galima padaryti lengvai – šiek tiek paspaudus kiekvieną avinžirnį tarp pirštų. Šis žingsnis užima apie 10–15 minučių, bet rezultatas tikrai to vertas. Skubant – galima šį žingsnį praleisti.

  2. Viską sudėkite į trintuvą: Suberkite visus ingredientus – avinžirnius, tahini, aliejų, citrinos sultis, česnaką, druską, pipirus, kumino prieskonius (jeigu naudojate) bei pradžioje 2 šaukštus skysčio nuo avinžirnių.

  3. Sutrinkite: Įjunkite trintuvą ir plakite, kol masė taps vientisa. Jeigu masė per tiršta – po truputį įpilkite dar skysčio ir reguliuokite konsistenciją pagal savo skonį.