Lengvas Kuršėnų vyniotinis su varškės kremu – nostalgiškas desertas

Kuršėnų vyniotinis su varškės kremu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai

  • 4 šaukštai cukraus

  • 4 šaukštai miltų

  • Žiupsnelis druskos

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 180 g riebesnės varškės

  • 180 g sviesto (kambario temperatūros)

  • 180 g saldinto kondensuoto pieno

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Cukraus pudros pagal poreikį

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Atskirai dubenyje suplakite trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 3 minutes, kol masė taps šviesi.

  3. Į šią masę per sietelį po truputį įsijokite miltus – pradėkite nuo trečdalio, tada pamažu likusią dalį.

  4. Kitame dubenyje plakite baltymus su druska, kol masė taps standi. Atsargiai šaukštu ar mentele įmaišykite ją į trynių ir miltų masę.

  5. Ant kepimo skardos (pvz., 44×29 cm) paklokite kepimo popierių, paskirstykite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 10–12 minučių, kol gražiai pagels.

  6. Iškepusį biskvitą apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio, nulupkite popierių ir iškart suvyniokite į rankšluostį. Leiskite visiškai atvėsti.

  7. Kremui: sviestą plakite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Atkirskite varškę per sietelį, įmaišykite į kremą ir dar kartą viską suplakite.

  8. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, užtepkite kremą ir vėl susukite į vyniotinį. Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.