Ingredientai (6 porcijoms)
- 1 kopūsto galva
- 100 g grietinės
- 3 šaukštai miltų
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- Druska, pipirai pagal skonį
- Aliejus (kepimui)
Įdarui:
- 500 g kiaulienos faršo
- 120 g ryžių
- 1 svogūnas
- Mėgstami prieskoniai
Paruošimo būdas (apie 1 val.)
- Ryžius išvirkite, kad liktų kiek standesni – jie neturėtų būti pervirę.
- Į dubenį suberkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite.
- Kopūsto galvą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kas kelias minutes atsargiai nuimkite suminkštėjusius viršutinius lapus, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams.
- Ant kiekvieno lapo krašto dėkite šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir susukite.
- Paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
- Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įmaišykite pomidorų padažą ir troškinkite apie 40 minučių.
- Pabaigoje įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar keletą minučių, kad viskas susijungtų į vientisą skonį.
Patiekite su grietine ar šviežiomis daržovėmis.