Lengvas Kuršėnų vyniotinis su varškės kremu – nostalgiškas desertas

Kuršėnų vyniotinis su varškės kremu

Ingredientai (8 porcijoms)

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 180 g riebesnės varškės
  • 180 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 180 g saldinto kondensuoto pieno
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Cukraus pudros pagal poreikį

Paruošimo būdas (apie 30 min.)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Atskirai dubenyje suplakite trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 3 minutes, kol masė taps šviesi.
  3. Į šią masę per sietelį po truputį įsijokite miltus – pradėkite nuo trečdalio, tada pamažu likusią dalį.
  4. Kitame dubenyje plakite baltymus su druska, kol masė taps standi. Atsargiai šaukštu ar mentele įmaišykite ją į trynių ir miltų masę.
  5. Ant kepimo skardos (pvz., 44×29 cm) paklokite kepimo popierių, paskirstykite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 10–12 minučių, kol gražiai pagels.
  6. Iškepusį biskvitą apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio, nulupkite popierių ir iškart suvyniokite į rankšluostį. Leiskite visiškai atvėsti.
  7. Kremui: sviestą plakite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Attrinkite varškę per sietelį, įmaišykite į kremą ir dar kartą viską suplakite.
  8. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, užtepkite kremą ir vėl susukite į vyniotinį. Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Jei norėtum papildyti patarimais dėl įdaro variacijų ar laikymo, galiu juos pridėti atskirame

skyrelyje. Pasakyk – pridėsiu!