Lengvas purus plokštainis iš šviežių bulvių

Lengvas purus plokštainis iš šviežių bulvių

Ingredientai

Porcijų skaičius – 6

  • 3,5 kg bulvių (maždaug)

  • 200 ml pieno

  • 2 svogūnai

  • 2 kiaušiniai

  • druska pagal skonį

  • šlakelis aliejaus formos patepimui

Gaminimo eiga

  1. Bulves kartu su svogūnais sutarkuokite smulkia tarka.

  2. Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir karštą supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite, kad mišinys tolygiai sušiltų.

  3. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir dar kartą permaišykite, kol tešla taps vientisa.

  4. Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi, supilkite paruoštą masę ir pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 60 min., kol viršus gražiai parus.

  5. Ištraukę plokštainį palikite kelioms minutėms pastovėti, tuomet pjaustykite porcijomis ir patiekite.

Patarimai

  • Jei masė pasirodo per tiršta, įpilkite dar porą šaukštų pieno; jei per skysta – įmaišykite šaukštą kvietinių miltų.

  • Patogiausia patiekti su grietinės ir keptos šoninės arba spirgučių padažu, bet tinka ir vien tik grietinė ar graikiškas jogurtas.

  • Norėdami traškesnės plutelės, paskutines 5 min. kepkite įjungę orkaitės grilio funkciją