Ingredientai
Porcijų skaičius – 6
-
3,5 kg bulvių (maždaug)
-
200 ml pieno
-
2 svogūnai
-
2 kiaušiniai
-
druska pagal skonį
-
šlakelis aliejaus formos patepimui
Gaminimo eiga
-
Bulves kartu su svogūnais sutarkuokite smulkia tarka.
-
Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir karštą supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite, kad mišinys tolygiai sušiltų.
-
Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir dar kartą permaišykite, kol tešla taps vientisa.
-
Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi, supilkite paruoštą masę ir pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 60 min., kol viršus gražiai parus.
-
Ištraukę plokštainį palikite kelioms minutėms pastovėti, tuomet pjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimai
-
Jei masė pasirodo per tiršta, įpilkite dar porą šaukštų pieno; jei per skysta – įmaišykite šaukštą kvietinių miltų.
-
Patogiausia patiekti su grietinės ir keptos šoninės arba spirgučių padažu, bet tinka ir vien tik grietinė ar graikiškas jogurtas.
-
Norėdami traškesnės plutelės, paskutines 5 min. kepkite įjungę orkaitės grilio funkciją