Ingredientai
Porcijų skaičius – 6
- 3,5 kg bulvių (maždaug)
 - 200 ml pieno
 - 2 svogūnai
 - 2 kiaušiniai
 - druska pagal skonį
 - šlakelis aliejaus formos patepimui
 
  Gaminimo eiga
- Bulves kartu su svogūnais sutarkuokite smulkia tarka.
 - Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir karštą supilkite ant tarkių. Gerai išmaišykite, kad mišinys tolygiai sušiltų.
 - Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir dar kartą permaišykite, kol tešla taps vientisa.
 - Kepimo formą lengvai patepkite aliejumi, supilkite paruoštą masę ir pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 60 min., kol viršus gražiai parus.
 - Ištraukę plokštainį palikite kelioms minutėms pastovėti, tuomet pjaustykite porcijomis ir patiekite.
 
  Patarimai
- Jei masė pasirodo per tiršta, įpilkite dar porą šaukštų pieno; jei per skysta – įmaišykite šaukštą kvietinių miltų.
 - Patogiausia patiekti su grietinės ir keptos šoninės arba spirgučių padažu, bet tinka ir vien tik grietinė ar graikiškas jogurtas.
 - Norėdami traškesnės plutelės, paskutines 5 min. kepkite įjungę orkaitės grilio funkciją.
 
