Lėtai kepti karamelizuoti svogūnai stiklainiukuose – tikra skonio bomba

karamelizuoti svogūnai stiklainiukuose

Karamelizuoti svogūnai su balzaminiu actu

Išeiga: apie 5 nedideli stiklainiai

Ingredientai

  • 3 kg svogūnų (rausvųjų ar baltųjų)
  • 300 g rudojo cukraus
  • 250 ml balzaminio acto
  • 80 ml neutralaus aliejaus (pvz., saulėgrąžų)
  • 2 šaukšteliai šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1,5 šaukšto Himalajų druskos

Gaminimas

Trukmė: daugiau nei 1 valanda

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  2. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami, kol jie suminkštės ir praras tūrį.
  3. Tuomet suberkite rudąjį cukrų, druską ir pipirus. Maišydami kepkite toliau, kol svogūnai pradės lengvai karamelizuotis – apie 30 min.
  4. Supilkite balzaminį actą. Sumažinkite kaitrą iki žemos ir lėtai kaitinkite be dangčio (arba tik dalinai pridenkite), kol svogūnai sutirštės ir išgaruos skysčio perteklius – tai gali užtrukti 2–2,5 valandos.

Patarimai

  • Iš šio kiekio išeis apie 5 stiklainiukai po 200–250 ml.
  • Karamelizuoti svogūnai puikiai dera su mėsa, sūriais, burgeriais, picos pagrindu ar net salotomis.
  • Tinkamai sandariai uždaryti ir laikomi vėsiai, jie gali stovėti iki 2 metų.