INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
-
650 g gerai sunokusių bananų
-
480 g kvietinių miltų
-
4 kiaušiniai
-
300 g rudojo cukraus
-
250 g sviesto (galima keisti margarinu)
-
130 g grietinės
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
1 a. š. sodos
-
1 a. š. druskos
BANANŲ DUONOS GAMYBOS EIGA:
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Į didesnį dubenį persijokite miltus, įberkite kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
-
Sviestą ištirpinkite ant nedidelės kaitros. Į jį įmaišykite grietinę ir sodą, gerai išsukite.
-
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi iki purios masės. Tuomet supilkite tirpintą sviestą su grietine.
-
Į tą patį dubenį sudėkite bananus ir gerai juos sutrinkite šakute ar trintuvu iki vientisos masės.
-
Supilkite skystąją masę į dubenį su miltais, viską išmaišykite iki vientisos, šiek tiek tirštos tešlos.
-
Kepimo formą (geriausia – pailgą) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
-
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, duona jau iškepusi. Leiskite kepiniui šiek tiek atvėsti formoje – 15–20 min., tik tada išimkite.