INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
- 650 g gerai sunokusių bananų
- 480 g kvietinių miltų
- 4 kiaušiniai
- 300 g rudojo cukraus
- 250 g sviesto (galima keisti margarinu)
- 130 g grietinės
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. druskos
BANANŲ DUONOS GAMYBOS EIGA:
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Į didesnį dubenį persijokite miltus, įberkite kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Sviestą ištirpinkite ant nedidelės kaitros. Į jį įmaišykite grietinę ir sodą, gerai išsukite.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi iki purios masės. Tuomet supilkite tirpintą sviestą su grietine.
- Į tą patį dubenį sudėkite bananus ir gerai juos sutrinkite šakute ar trintuvu iki vientisos masės.
- Supilkite skystąją masę į dubenį su miltais, viską išmaišykite iki vientisos, šiek tiek tirštos tešlos.
- Kepimo formą (geriausia – pailgą) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 60 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, duona jau iškepusi. Leiskite kepiniui šiek tiek atvėsti formoje – 15–20 min., tik tada išimkite.