INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
-
500 ml pieno
-
500 g kvietinių miltų (apytikriai)
-
3 kiaušiniai
-
50 g ištirpinto sviesto
-
3 šaukštai cukraus
-
7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
-
Šiek tiek aliejaus kepimui
PARUOŠIMO EIGA:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Pirmiausia pašildykite pieną, kad būtų maloniai šiltas.
-
Nedidelį kiekį pieno (apie 20 ml) sumaišykite su mielėmis, palikite kelias minutes, kol paviršiuje pasirodys putos.
-
Išbrinkusias mieles sumaišykite su likusiu pienu.
-
Į tą patį indą įberkite cukrų, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.
-
Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir per sietelį įsijokite į skystą mišinį. Išmaišykite iki vientisos tirštos masės.
-
Jei matote, kad tešla per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų. Konsistencija turi būti tirštos grietinės.
-
Uždenkite indą su tešla ir padėkite šiltoje vietoje pakilti maždaug valandai. Jei kambaryje vėsu, galite naudoti iki 50°C pašildytą orkaitę.
-
Kai tešla padvigubėja, įmaišykite ištirpintą sviestą.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Patarimai:
-
Skoniui paįvairinti į tešlą galima įmaišyti razinų, tarkuotų obuolių ar aguonų.