INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
- 
500 ml pieno
 - 
500 g kvietinių miltų (apytikriai)
 - 
3 kiaušiniai
 - 
50 g ištirpinto sviesto
 - 
3 šaukštai cukraus
 - 
7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)
 - 
1 šaukštelis kepimo miltelių
 - 
1 žiupsnelis druskos
 - 
Šiek tiek aliejaus kepimui
 
PARUOŠIMO EIGA:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- 
Pirmiausia pašildykite pieną, kad būtų maloniai šiltas.
 - 
Nedidelį kiekį pieno (apie 20 ml) sumaišykite su mielėmis, palikite kelias minutes, kol paviršiuje pasirodys putos.
 - 
Išbrinkusias mieles sumaišykite su likusiu pienu.
 - 
Į tą patį indą įberkite cukrų, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.
 - 
Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir per sietelį įsijokite į skystą mišinį. Išmaišykite iki vientisos tirštos masės.
 - 
Jei matote, kad tešla per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų. Konsistencija turi būti tirštos grietinės.
 - 
Uždenkite indą su tešla ir padėkite šiltoje vietoje pakilti maždaug valandai. Jei kambaryje vėsu, galite naudoti iki 50°C pašildytą orkaitę.
 - 
Kai tešla padvigubėja, įmaišykite ištirpintą sviestą.
 - 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
 
Patarimai:
- 
Skoniui paįvairinti į tešlą galima įmaišyti razinų, tarkuotų obuolių ar aguonų.
 
