Minkšti ir iškilę mieliniai blynai – pusryčių džiaugsmas

mieliniai blynai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 10

  • 500 ml pieno

  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai)

  • 3 kiaušiniai

  • 50 g ištirpinto sviesto

  • 3 šaukštai cukraus

  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelis druskos

  • Šiek tiek aliejaus kepimui

PARUOŠIMO EIGA:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Pirmiausia pašildykite pieną, kad būtų maloniai šiltas.

  2. Nedidelį kiekį pieno (apie 20 ml) sumaišykite su mielėmis, palikite kelias minutes, kol paviršiuje pasirodys putos.

  3. Išbrinkusias mieles sumaišykite su likusiu pienu.

  4. Į tą patį indą įberkite cukrų, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.

  5. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir per sietelį įsijokite į skystą mišinį. Išmaišykite iki vientisos tirštos masės.

  6. Jei matote, kad tešla per skysta – įberkite dar šiek tiek miltų. Konsistencija turi būti tirštos grietinės.

  7. Uždenkite indą su tešla ir padėkite šiltoje vietoje pakilti maždaug valandai. Jei kambaryje vėsu, galite naudoti iki 50°C pašildytą orkaitę.

  8. Kai tešla padvigubėja, įmaišykite ištirpintą sviestą.

  9. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai parus.

Patarimai:

  • Skoniui paįvairinti į tešlą galima įmaišyti razinų, tarkuotų obuolių ar aguonų.