Minkšti virti varškėtukai su švelniu grietinėlės padažu

Minkšti virti varškėtukai su švelniu grietinėlės padažu

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

Tešlai:

  • 200 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 65 g miltų

  • 2 šaukštai cukraus

  • žiupsnelis druskos

Padažui:

  • 50 ml grietinėlės

  • 30 g sviesto

  • 0,5 šaukštelio cukraus

Pabarstymui:

  • šiek tiek cinamono

VIRTŲ VARŠKĖTUKŲ GAMYBOS EIGA:

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Dubenyje ištrinkite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir druska, kol gausite vientisą masę.

  2. Įmaišykite miltus ir užminkykite minkštą, tačiau prie rankų nelimpančią tešlą. Ji neturėtų būti per kieta.

  3. Tešlą suformuokite į ilgą volelį ir supjaustykite mažais gabaliukais – tai bus jūsų varškėtukai.

  4. Užvirkite puodą vandens, įlašinkite šlakelį aliejaus.

  5. Sudėkite varškėtukus į verdantį vandenį ir virkite be dangčio. Kai jie iškils į paviršių, pavirkite dar 2–3 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu.

  6. Padažui į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, dėkite sviestą ir lengvai pakaitinkite.

  7. Suberkite šiek tiek cukraus, maišykite, kol viskas susijungs į vientisą padažą. Užpilkite juo karštus varškėtukus.

  8. Galiausiai pabarstykite cinamonu ir patiekite.