INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
-
200 g varškės
-
1 kiaušinis
-
65 g miltų
-
2 šaukštai cukraus
-
žiupsnelis druskos
Padažui:
-
50 ml grietinėlės
-
30 g sviesto
-
0,5 šaukštelio cukraus
Pabarstymui:
-
šiek tiek cinamono
VIRTŲ VARŠKĖTUKŲ GAMYBOS EIGA:
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Dubenyje ištrinkite varškę su kiaušiniu, cukrumi ir druska, kol gausite vientisą masę.
-
Įmaišykite miltus ir užminkykite minkštą, tačiau prie rankų nelimpančią tešlą. Ji neturėtų būti per kieta.
-
Tešlą suformuokite į ilgą volelį ir supjaustykite mažais gabaliukais – tai bus jūsų varškėtukai.
-
Užvirkite puodą vandens, įlašinkite šlakelį aliejaus.
-
Sudėkite varškėtukus į verdantį vandenį ir virkite be dangčio. Kai jie iškils į paviršių, pavirkite dar 2–3 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu.
-
Padažui į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, dėkite sviestą ir lengvai pakaitinkite.
-
Suberkite šiek tiek cukraus, maišykite, kol viskas susijungs į vientisą padažą. Užpilkite juo karštus varškėtukus.
-
Galiausiai pabarstykite cinamonu ir patiekite.