Ingredientai (6 porcijoms)
- 1 kopūsto galva
 - 100 g grietinės
 - 3 šaukštai miltų
 - 2 šaukštai pomidorų padažo
 - Druska, pipirai pagal skonį
 - Aliejus (kepimui)
 
Įdarui:
- 500 g kiaulienos faršo
 - 120 g ryžių
 - 1 svogūnas
 - Mėgstami prieskoniai
 
Paruošimo būdas (apie 1 val.)
- Ryžius išvirkite, kad liktų kiek standesni – jie neturėtų būti pervirę.
 - Į dubenį suberkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite.
 - Kopūsto galvą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kas kelias minutes atsargiai nuimkite suminkštėjusius viršutinius lapus, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams.
 - Ant kiekvieno lapo krašto dėkite šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir susukite.
 - Paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
 - Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įmaišykite pomidorų padažą ir troškinkite apie 40 minučių.
 - Pabaigoje įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar keletą minučių, kad viskas susijungtų į vientisą skonį.
 
Patiekite su grietine ar šviežiomis daržovėmis.
