Minkštučiai namų balandėliai su ryžių ir mėsos įdaru

balandėliai su ryžių ir mėsos įdaru

Ingredientai

Porcijų skaičius: 6

  • 1 kopūsto galva

  • 100 g grietinės

  • 3 šaukštai miltų

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • Druska, pipirai pagal skonį

  • Aliejus (kepimui)

Įdarui:

  • 500 g kiaulienos faršo

  • 120 g ryžių

  • 1 svogūnas

  • Mėgstami prieskoniai

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Ryžius išvirkite, kad liktų kiek standesni – jie neturėtų būti pervirę.

  2. Į dubenį suberkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite.

  3. Kopūsto galvą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kas kelias minutes atsargiai nuimkite suminkštėjusius viršutinius lapus, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams.

  4. Ant kiekvieno lapo krašto dėkite šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir susukite.

  5. Paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

  6. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įmaišykite pomidorų padažą ir troškinkite apie 40 minučių.

  7. Pabaigoje įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar keletą minučių, kad viskas susijungtų į vientisą skonį.

Patiekite su grietine ar šviežiomis daržovėmis. Jei norite, galiu sukurti ir paveikslėlio failo pavadinimą ar šio recepto trumpą santrauką ilgesniam meta aprašymui.