Ingredientai
Porcijų skaičius: 6
-
1 kopūsto galva
-
100 g grietinės
-
3 šaukštai miltų
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
Druska, pipirai pagal skonį
-
Aliejus (kepimui)
Įdarui:
-
500 g kiaulienos faršo
-
120 g ryžių
-
1 svogūnas
-
Mėgstami prieskoniai
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Ryžius išvirkite, kad liktų kiek standesni – jie neturėtų būti pervirę.
-
Į dubenį suberkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną ir mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite.
-
Kopūsto galvą dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kas kelias minutes atsargiai nuimkite suminkštėjusius viršutinius lapus, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams.
-
Ant kiekvieno lapo krašto dėkite šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir susukite.
-
Paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
-
Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įmaišykite pomidorų padažą ir troškinkite apie 40 minučių.
-
Pabaigoje įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar keletą minučių, kad viskas susijungtų į vientisą skonį.
Patiekite su grietine ar šviežiomis daržovėmis. Jei norite, galiu sukurti ir paveikslėlio failo pavadinimą ar šio recepto trumpą santrauką ilgesniam meta aprašymui.