Ingredientai
Porcijų kiekis: apie 20 vaflių
- 6 kiaušiniai
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
Trapūs vafliai – gamybos eiga
Paruošimo trukmė: apie 20 minučių
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė pabals ir taps puri.
- Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad karštis nesutrauktų kiaušinių.
- Į kiaušinių-cukraus plakinį įmaišykite miltus ir druską. Supilkite atvėsusį sviestą, viską tolygiai išmaišykite.
- Paruoštą tešlą dėkite į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos.
- Karštus vaflius tuoj pat formuokite į ragelius – atvėsę jie taps trapūs ir jau nebesusisuks.
Skanaus! Šie klasikiniai trapūs vafliai puikiai tinka ir be nieko, ir su kremu, plakta grietinėle ar uogiene.