Namie kepti traškūs vafliai – vaikystę primenantis skanėstas

kepti traškūs vafliai

Ingredientai

Porcijų kiekis: apie 20 vaflių

  • 6 kiaušiniai
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Trapūs vafliai – gamybos eiga

Paruošimo trukmė: apie 20 minučių

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė pabals ir taps puri.
  2. Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad karštis nesutrauktų kiaušinių.
  3. Į kiaušinių-cukraus plakinį įmaišykite miltus ir druską. Supilkite atvėsusį sviestą, viską tolygiai išmaišykite.
  4. Paruoštą tešlą dėkite į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  5. Karštus vaflius tuoj pat formuokite į ragelius – atvėsę jie taps trapūs ir jau nebesusisuks.

Skanaus! Šie klasikiniai trapūs vafliai puikiai tinka ir be nieko, ir su kremu, plakta grietinėle ar uogiene.