Lengvai pagaminamas obuolių pyragas su cinamonu – šeimos favoritas

obuolių pyragas su cinamonu

Ingredientai (10 porcijų)

  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 195 g kvietinių miltų
  • 100 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
  • 4 obuoliai
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Obuolių pyrago gaminimo eiga (apie 45 min.)

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite iki purios, balkšvos masės.
  2. Į kiaušinių masę suberkite miltus su kepimo milteliais ir supilkite aliejų. Gerai viską išmaišykite iki vientisos tešlos.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  4. Sumaišykite obuolių gabaliukus su cinamonu ir sudėkite į paruoštą tešlą. Viską dar kartą permaišykite.
  5. Supilkite masę į kepimo formą – galite naudoti apvalią 24 cm formą arba kitą turimą. Jei forma neturi nelimpančios dangos, ją išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
  6. Kepkite 170 °C temperatūroje apie 40–45 minutes – kol viršus įgaus auksinį atspalvį. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištraukus sausas, pyragas iškepė.