Vienos keptuvės makaronai su sultinga malta mėsa ir tirpstančiu sūriu

makaronai su sultinga malta mėsa

Ingredientai

Porcijų skaičius: 3

  • 300 ml karšto vandens (arba sultinio)
  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį)
  • 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
  • 200 g makaronų
  • 100 g mocarelos arba kito mėgstamo sūrio
  • 40 g pomidorų pastos
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas paprikos miltelių
  • Pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūną 3–5 minutes, kol suminkštės.
  3. Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.
  4. Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai patroškinkite apie 1 minutę nuolat maišydami.
  5. Suberkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
  6. Sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite vandens, suberkite makaronus. Permaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės, o skystis beveik susigers.
  7. Galiausiai įmaišykite sutarkuotą ar susmulkintą sūrį ir pašildykite, kol jis ištirps ir patiekalas taps vientisas bei kremiškas.