Ingredientai
Porcijų skaičius: 3
- 300 ml karšto vandens (arba sultinio)
- 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį)
- 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
- 200 g makaronų
- 100 g mocarelos arba kito mėgstamo sūrio
- 40 g pomidorų pastos
- 1 didelis svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas paprikos miltelių
- Pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūną 3–5 minutes, kol suminkštės.
- Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.
- Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai patroškinkite apie 1 minutę nuolat maišydami.
- Suberkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
- Sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite vandens, suberkite makaronus. Permaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės, o skystis beveik susigers.
- Galiausiai įmaišykite sutarkuotą ar susmulkintą sūrį ir pašildykite, kol jis ištirps ir patiekalas taps vientisas bei kremiškas.