Ingredientai
- 300 g lašišos filė
- 1,5 šaukštelio smulkintų krapų
- 1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas (apie 20 min. + brandinimas)
- Nuplaukite lašišos filė, gerai nusausinkite ir išimkite likusius kaulus, jei tokių yra.
- Atskirame indelyje sumaišykite druską, cukrų ir juoduosius pipirus.
- Lašišos gabalėlį dėkite į tinkamą indą ir tolygiai apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu.
- Viršuje pabarstykite krapais, kad šie pridėtų kvapnumo ir gaivumo.
- Sandariai uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą nakčiai. Jei norisi ryškesnio skonio – laikykite ilgiau.
- Ilgiau brandinant, lašišą kartkartėmis palaistykite susidariusiu skysčiu ar net apverskite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.