Lengvai paruošiama namuose sūdyta lašiša su krapais

sūdyta lašiša su krapais

Ingredientai

  • 300 g lašišos filė
  • 1,5 šaukštelio smulkintų krapų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas (apie 20 min. + brandinimas)

  1. Nuplaukite lašišos filė, gerai nusausinkite ir išimkite likusius kaulus, jei tokių yra.
  2. Atskirame indelyje sumaišykite druską, cukrų ir juoduosius pipirus.
  3. Lašišos gabalėlį dėkite į tinkamą indą ir tolygiai apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu.
  4. Viršuje pabarstykite krapais, kad šie pridėtų kvapnumo ir gaivumo.
  5. Sandariai uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą nakčiai. Jei norisi ryškesnio skonio – laikykite ilgiau.
  6. Ilgiau brandinant, lašišą kartkartėmis palaistykite susidariusiu skysčiu ar net apverskite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.