Minkštutėlis varškės apkepas kaip iš vaikystės – tobulo purumo

varškės apkepas

Ingredientai (8 porcijoms)

  • 1 kg varškės
  • 5 kiaušiniai
  • 200 g manų kruopų
  • 100 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 100 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 4 šaukštai džiūvėsėlių

Aptepimui

  • Truputis sviesto

Paruošimas (apie 45 min.)

  1. Varškę pertrinkite per sietelį, kad gautųsi vientisa masė. Įmuškite kiaušinių trynius, sudėkite cukrų, manų kruopas, supilkite pieną ir ištirpintą, pravėsusį sviestą. Gerai išmaišykite. Masę palikite pastovėti apie valandą, kad manai išbrinktų.
  2. Atskirai baltymus išplakite iki standžių putų – naudokite šluotelę arba mikserį, kol masė taps puri ir nekris pavertus dubenį. Baltymus atsargiai įmaišykite į varškės masę.
  3. Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite paruoštą masę ir tolygiai paskirstykite.
  4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių – kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltą arba atvėsusį, su grietine ar mėgstama uogiene.