Naminiai sviestiniai sausainiai – trapūs, kvapnūs ir lengvai pagaminami

Naminiai sviestiniai sausainiai

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: apie 20

  • 320 g kvietinių miltų

  • 190 g cukraus

  • 2 kiaušiniai

  • 170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)

  • 8 g vanilinio cukraus

  • 5 g kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: apie 30 min

  1. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri ir švelni.

  2. Į sviesto kremą po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros.

  3. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska. Po truputį šį mišinį berkite į sviestinę masę ir maišykite. Baikite minkyti rankomis – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni, todėl nepadauginkite miltų.

  4. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir padėkite šaldytuvon bent kelioms valandoms, geriausia – per naktį.

  5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite dalį tešlos – lakšto storį pasirinkite pagal pageidaujamą sausainių trapumą. Išspauskite formeles ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  6. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 7–8 minutes. Kepimo laikas gali kiek skirtis priklausomai nuo sausainių storio ir jūsų orkaitės.