INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: apie 20
- 
320 g kvietinių miltų
 - 
190 g cukraus
 - 
2 kiaušiniai
 - 
170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
 - 
8 g vanilinio cukraus
 - 
5 g kepimo miltelių
 - 
Žiupsnelis druskos
 
PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min
- 
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri ir švelni.
 - 
Į sviesto kremą po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros.
 - 
Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska. Po truputį šį mišinį berkite į sviestinę masę ir maišykite. Baikite minkyti rankomis – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni, todėl nepadauginkite miltų.
 - 
Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir padėkite šaldytuvon bent kelioms valandoms, geriausia – per naktį.
 - 
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite dalį tešlos – lakšto storį pasirinkite pagal pageidaujamą sausainių trapumą. Išspauskite formeles ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
 - 
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 7–8 minutes. Kepimo laikas gali kiek skirtis priklausomai nuo sausainių storio ir jūsų orkaitės.
 
