Kiaulienos kepenų paštetas – tai senas ir skanus užkandis, kurį vertina tiek gurmanai, tiek tradicinių naminių patiekalų mėgėjai. Nors parduotuvių lentynos pilnos įvairių rūšių paštetų, […]
Kaip paruošti gardų makaronų apkepą: patarimai, kad pavyktų kiekvieną kartą
Makaronų apkepas – tai vienas iš tų patiekalų, kurie visada sukelia jaukumo ir namų šilumos jausmą. Jis puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek savaitgalio pietums […]
Kaip išsirinkti tinkamiausią granulinį katilą savo namams
Pastaraisiais metais granuliniai katilai tapo itin populiariu pasirinkimu Lietuvos namų ūkiuose. Jie pasižymi efektyvumu, patogumu ir ekologiškumu. Rinkoje esant daugybei skirtingų modelių, pasirinkti tinkamiausią granulinį […]
Kada kirpti plaukus pagal mėnulį: ką apie tai sako senieji papročiai ir šiuolaikiniai stilistai
Daugelis žmonių tiki, kad Mėnulis daro įtaką mūsų emocijoms, kūnui ir net plaukams. Pagal senovės papročius, tinkamas laikas kirpti plaukus gali padėti jiems greičiau augti, […]
Lengvi ir gardūs vištienos krūtinėlių receptai, kurie nustebins net išrankiausius valgytojus
Vištienos krūtinėlė – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveikai maitintis ir tuo pačiu mėgautis skaniu, sultingu patiekalu. Ji tinka tiek kasdieninei vakarienei, tiek svečiams nustebinti. […]
Kaip paruošti paprikas su medumi: netikėtas derinys, kuris nustebins skonio mėgėjus
Paprikos ir medus – atrodytų, visai nesuderinamas derinys. Tačiau virtuvėje būtent tokie netikėti skonių kontrastai dažnai suteikia unikalių patirčių. Saldusiosios natūros medus puikiai subalansuoja paprikų […]
Velykų patiekalai, kurie nustebins šeimą ir svečius prie šventinio stalo
Velykos – tai viena šilčiausių ir jaukiausių pavasario švenčių, kai šeima bei draugai susirenka prie bendro stalo pasidalyti ne tik margučiais, bet ir gardžiais patiekalais. […]
Kaip prižiūrėti kalėdinį kaktusą, kad jis kasmet žydėtų gausiai
Kalėdinis kaktusas (lot. Schlumbergera) – tai populiarus žiemos augalas, stebinantis gražiais, ryškiais žiedais tuo metu, kai dauguma kitų kambarinių gėlių ilsisi. Tačiau tam, kad šis […]
Kaip paruošti tikrus ukrainietiškus barščius: receptas ir kulinaro patarimai
Ukrainietiški barščiai – tai kvapnus, sotus ir spalvingas patiekalas, kuris ilgainiui tapo tikru Rytų Europos kulinarijos simboliu. Šis ryškiai raudonos spalvos sriubos receptas turi daugybę […]
Kaip teisingai virti varškėtukus: paprasti patarimai, kad pavyktų iš pirmo karto
Varškėtukai – vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia vaikystės prisiminimus ir suteikia jaukumo jausmą. Jie atrodo paprasti, tačiau ne visada pavyksta taip, kaip norėtųsi: kartais […]
