INGREDIENTAI Porcijų skaičius: apie 25 vnt. Tešla: 500 g kvietinių miltų 200 g sviesto 3 kiaušiniai 100 g grietinės žiupsnelis druskos Įdaras: 500 g kiaulienos […]
Traškūs ispaniški churros su šilkiniu šokolado kremu
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 12 Tešlai: 250 g vandens 140 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, pvz., 550D) 2 M dydžio kiaušiniai 60 g sviesto 20 g […]
Kreminis naminis humusas – nesudėtingas receptas kiekvienai dienai
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 1 skardinė (400 g) virtų arba konservuotų avinžirnių 2–4 šaukštai skysčio nuo avinžirnių (arba vandens) 2 šaukštai sezamų pastos (tahini) 2 […]
Kreminė gvakamolė su žaliosios citrinos nata – greitasis užkandis
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 2 prinokę avokadai (didesni, minkšti) ½ nedidelio svogūno 1 aitrioji paprika 1 pomidoras (nebūtinas, bet tinkamas skoniui pagyvinti) 1 žalia citrina […]
Sultingi ir klasikiniai kotletai – patikrintas šeimos receptas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 6 400 g kiaulienos faršo 400 g maltos kalakutienos (arba vištienos) 2 kiaušiniai ½ svogūno 5 česnako skiltelės 2 riekės batono 1 […]
Autentiškos graikiškos salotos – vasariškas skonis jūsų lėkštėje
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 2 2 trumpavaisiai agurkai 15 vyšninių pomidorų 200 g fetos sūrio 1 nedidelis raudonasis svogūnas ½ žaliosios paprikos 15 juodųjų alyvuogių 4 […]
Gaivusis graikiškas Tzatziki – kremiškas jogurto ir agurkų padažas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 1 stiklinė graikiško jogurto 2 trumpavaisiai agurkai 2 česnako skiltelės 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinų […]
Autentiški sakartveliški chinkaliai – sultingi, kvapnūs ir rankomis suspausti
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 5 Įdarui: 400 g jautienos nugarinės (galite naudoti ir avieną) 400 g kiaulienos šoninės be odos 2 nedideli svogūnai Ryšulėlis kalendros (arba […]
Tradiciniai cepelinai su mėsa – minkšti, sultingi ir visada pavyksta
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 8 12 vnt. žalių bulvių 3 vnt. virtų bulvių druska (pagal skonį) Įdarui: 500 g maltos mėsos 1 svogūnas druska ir juodieji […]
Tobula koldūnų tešla – elastinga, nelimpanti ir idealiai tinkama kočiojimui
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 390 g kvietinių miltų (naudoti aukščiausios rūšies 550C) 250 ml vandens 4 šaukštai aliejaus (arba 50 g ištirpinto sviesto) 0.5 šaukštelio […]