Ingredientai 300 g lašišos filė 1,5 šaukštelio smulkintų krapų 1 šaukštelis druskos 0,5 šaukštelio cukraus 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų Paruošimo būdas (apie 20 min. […]
Vienos keptuvės makaronai su sultinga malta mėsa ir tirpstančiu sūriu
Ingredientai Porcijų skaičius: 3 300 ml karšto vandens (arba sultinio) 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį) 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse […]
Lengvai pagaminamas obuolių pyragas su cinamonu – šeimos favoritas
Ingredientai (10 porcijų) 3 kiaušiniai 200 g cukraus 195 g kvietinių miltų 100 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto) 4 obuoliai 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 2 […]
Namie kepti traškūs vafliai – vaikystę primenantis skanėstas
Ingredientai Porcijų kiekis: apie 20 vaflių 6 kiaušiniai 2 stiklinės kvietinių miltų 200 g sviesto 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Žiupsnelis druskos […]
Atgaivinanti šalta ispaniška „Gazpacho“ sriuba – vasariškas receptas
Ingredientai (4 porcijoms) 600 g pomidorų (nuplikyti ir nulupti) 6 cm prancūziško batono (arba kelios čiabatos ar batono riekelės) 2 saldžiosios paprikos 1 agurkas 1 […]
Itin lengvai pagaminamas purus šviesus biskvitas tortui
Ingredientai 4 L dydžio kiaušiniai 120 g cukraus 120 g kvietinių miltų (pvz., „Kauno Grūdų EKSTRA“, tipas 405D) 1 šaukštelis vanilinio cukraus Žiupsnelis druskos Paruošimas […]
Sultingai keptos paprikos su faršu ir sūriu – sotus patiekalas visai šeimai
Ingredientai (4 porcijoms) 4 raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų) 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys) 200 g biriai virtų ryžių 100 g […]
Lengvas Kuršėnų vyniotinis su varškės kremu – nostalgiškas desertas
Ingredientai (8 porcijoms) Biskvitui: 4 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus 4 šaukštai miltų Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilinio cukraus Įdarui: 180 g riebesnės varškės 180 g […]
Minkštučiai namų balandėliai su ryžių ir mėsos įdaru
Ingredientai (6 porcijoms) 1 kopūsto galva 100 g grietinės 3 šaukštai miltų 2 šaukštai pomidorų padažo Druska, pipirai pagal skonį Aliejus (kepimui) Įdarui: 500 g […]
Tradicinis Čičinsko kepsnys su bulvių–kefyro tešla
Bulviniai kepsneliai su maltos mėsos įdaru – paprasta ir soti vakarienė Porcijų skaičius: 4 Paruošimo laikas: apie 1 val. Ingredientai 400 g maltos mėsos 2 […]