Manų košė yra vienas paprasčiausių, tačiau kartu ir labiausiai nostalgiškų patiekalų lietuviškoje virtuvėje. Ji daugeliui primena vaikystę, šiltus pusryčius mokykloje ar namuose. Atrodytų, ko gali […]
Koldūnai orkaitėje su sūriu: mažiau riebalų, daugiau skonio
Koldūnai – tai viena iš mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Tradiciškai jie gaminami su riebalais, kepami ar verdami vandenyje, tačiau šiuolaikiniai […]
Burokėliai žiemai: patikimas paruošimo būdas
Burokėliai – tai šakniavaisiai, kurie ne tik puikiai tinka įvairiems patiekalams, bet ir yra labai naudingi sveikatai. Šiuose šakniavaisiuose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, todėl […]
Čenakai be rūpesčių: paprastas receptas pradedantiesiems
Čenakai – tai gardus, šiltas patiekalas, kilęs iš Vidurinės Azijos, kuris yra labai mėgstamas ir Lietuvoje. Šis patiekalas dažnai asocijuojasi su sudėtingu gaminimu, tačiau su […]
Čenachai su jautiena: kvapnus troškinys orkaitėje
Čenachai yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia tradiciją, jaukumą ir ypatingą skonį. Tai aromatingas troškinys, gaminamas iš jautienos, daržovių bei prieskonių, kepamas moliniuose puodukuose […]
Mielinės spurgos: purios kaip debesys
Mielinės spurgos yra tikras klasikinės konditerijos perlas. Jos išsiskiria purumu, minkštumu ir tuo ypatingu kvapu, kuris skleidžiasi kepant mielinę tešlą. Šis desertas daugelį grąžina į […]
Tarybinis guliašas: nostalgija lėkštėje
Tarybinis guliašas daugeliui kelia nostalgiškus prisiminimus – tai patiekalas, kurį dažnai patiekdavo valgyklose, mokyklose ar šeimos vakarienėse. Jis buvo sotus, paprastas, tačiau tuo pačiu turėjo […]
Kopūstų ir morkų salotos: gaiva kasdieniams pietum
Kopūstų ir morkų salotos – tai klasikinis ir visiems pažįstamas patiekalas, kuris dera tiek prie kasdienės vakarienės, tiek prie šventinio stalo. Jos pasižymi gaivumu, lengvumu […]
Kepti koldūnai: greita vakarienė su traškia plutele
Koldūnai – vienas mėgstamiausių patiekalų, kurį dažnas renkasi dėl paprasto paruošimo ir įvairių įdarų. Nors tradiciškai jie verdami vandenyje ar sultinyje, kepti koldūnai vis labiau […]
Šnicelis keptuvėje: plona, traški ir sultinga mėsa
Šnicelis – vienas universaliausių mėsos patiekalų, kuris ne tik skanus, bet ir greitai paruošiamas. Jo populiarumas išplito iš Austrijos, kur gimė legendinis Vienos šnicelis, į […]
