INGREDIENTAI: Porcijų kiekis: 5 500 g maltos kiaulienos (arba kitokio faršo) 2 kiaušiniai 120 g džiūvėsėlių 100 ml pieno ½ svogūno 2 riekelės juodos duonos […]
Naminiai sviestiniai sausainiai – trapūs, kvapnūs ir lengvai pagaminami
INGREDIENTAI: Porcijų kiekis: apie 20 320 g kvietinių miltų 190 g cukraus 2 kiaušiniai 170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros) 8 g vanilinio cukraus 5 […]
Karštai užkepti nachos su mėsa ir daržovėmis – greitai ir skaniai
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 1 pakelis kukurūzų traškučių („Santa Maria“ Nachos Original) 300 g maltos jautienos (tinka ir kitos maltos mėsos rūšys) 200 g tarkuoto […]
Cinamoninės bandelės – purios, kvapnios ir labai naminės
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 18 Tešlai: 500 g kvietinių miltų (geriausia 550C arba 550D klasės, kiekis – apytikslis) 300 ml pašildyto pieno 100 g ištirpinto sviesto […]
Purūs belgiški vafliai – šventinis pusryčių malonumas
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 10 260 g kvietinių miltų 250 ml pieno 4 kiaušiniai 125 g sviesto 4 šaukštai cukraus 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus 0,5 šaukštelio […]
Sotus ir paprastas lazanijos receptas – visada pavyksta
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 10 260 g kvietinių miltų 250 ml pieno 4 kiaušiniai 125 g sviesto 4 šaukštai cukraus 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus 0,5 šaukštelio […]
Kreminė manų košė vaikystės skoniui – paprasta ir jauku
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 3 900 ml pieno 6 kupini šaukštai manų kruopų 100 ml vandens 40 g sviesto Žiupsnelis druskos Cukrus – pagal skonį (nebūtinas) […]
Gaivi rūgštynių sriuba su vištiena – paprasta ir soti
INGREDIENTAI: Porcijų skaičius: 4 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos 3 bulvės 2 kietai virti kiaušiniai Nedidelis pundelis rūgštynių […]
Greitai paruošiama aviečių uogienė – vasaros skonis stiklainyje
INGREDIENTAI 1 kg aviečių 500 g cukraus, skirto uogienėms (naudojau „Dansukker“) PARUOŠIMO BŪDAS Paruošimo laikas: Apie 20 min. Avietes gerai nuplaukite ir pašalinkite visus kotelius. […]
Tradiciniai kibinai – traški plutelė, sultingas įdaras
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 18 Tešlai: 640 g kvietinių miltų (apie 4 stiklinės) 4 kiaušiniai 200 g grietinės 200 g sviesto (arba kepinių margarino) žiupsnelis druskos […]