Ingredientai
Porcijų skaičius: 10
- 1,5 l vandens (arba sultinio)
 - 3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)
 - 3 vidutinės bulvės
 - 100 g perlinių kruopų
 - 100 g karštai rūkytos šoninės
 - 1 morka
 - 1 svogūnas
 - 2 česnako skiltelės
 - šiek tiek aliejaus
 - druskos, pipirų pagal skonį
 - lauro lapų
 
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Perlines kruopas suberkite į puodą su vandeniu arba sultiniu. Galite iš anksto jas pamirkyti, kad išvirtų greičiau. Virkite iki kol taps minkštos.
 - Kol kruopos verda, keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus arba ištirpinkite truputį sviesto. Įkaitusioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir gabalėliais supjaustytą šoninę, kol daržovės suminkštės, o šoninė lengvai apskrus.
 - Į išvirtas kruopas sudėkite apkepintas daržoves ir šoninę. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės beveik suminkštės.
 - Tuomet dėkite smulkintus raugintus (arba marinuotus) agurkus. Jei mėgstate intensyvesnę rūgštelę – įpilkite šiek tiek agurkų skysčio. Pavirkite dar 5 minutes.
 - Patiekiant galite pagardinti šviežiais krapais, petražolėmis ar šaukštu grietinės. Ši sriuba ypač tinka šaltomis dienomis – soti, kvapni ir pažįstama iš vaikystės. Skanaus!
 
