Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais – jaukus prisiminimas iš vaikystės

Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 1,5 l vandens (arba sultinio)

  • 3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)

  • 3 vidutinės bulvės

  • 100 g perlinių kruopų

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • šiek tiek aliejaus

  • druskos, pipirų pagal skonį

  • lauro lapų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Perlines kruopas suberkite į puodą su vandeniu arba sultiniu. Galite iš anksto jas pamirkyti, kad išvirtų greičiau. Virkite iki kol taps minkštos.

  2. Kol kruopos verda, keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus arba ištirpinkite truputį sviesto. Įkaitusioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir gabalėliais supjaustytą šoninę, kol daržovės suminkštės, o šoninė lengvai apskrus.

  3. Į išvirtas kruopas sudėkite apkepintas daržoves ir šoninę. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės beveik suminkštės.

  4. Tuomet dėkite smulkintus raugintus (arba marinuotus) agurkus. Jei mėgstate intensyvesnę rūgštelę – įpilkite šiek tiek agurkų skysčio. Pavirkite dar 5 minutes.

  5. Patiekiant galite pagardinti šviežiais krapais, petražolėmis ar šaukštu grietinės. Ši sriuba ypač tinka šaltomis dienomis – soti, kvapni ir pažįstama iš vaikystės. Skanaus!