INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
-
1,5 l vandens (arba sultinio)
-
3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)
-
3 vidutinės bulvės
-
100 g perlinių kruopų
-
100 g karštai rūkytos šoninės
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
šiek tiek aliejaus
-
druskos, pipirų pagal skonį
-
lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Perlines kruopas suberkite į puodą su vandeniu arba sultiniu. Galite iš anksto jas pamirkyti, kad išvirtų greičiau. Virkite iki kol taps minkštos.
-
Kol kruopos verda, keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus arba ištirpinkite truputį sviesto. Įkaitusioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir gabalėliais supjaustytą šoninę, kol daržovės suminkštės, o šoninė lengvai apskrus.
-
Į išvirtas kruopas sudėkite apkepintas daržoves ir šoninę. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės beveik suminkštės.
-
Tuomet dėkite smulkintus raugintus (arba marinuotus) agurkus. Jei mėgstate intensyvesnę rūgštelę – įpilkite šiek tiek agurkų skysčio. Pavirkite dar 5 minutes.
-
Patiekiant galite pagardinti šviežiais krapais, petražolėmis ar šaukštu grietinės. Ši sriuba ypač tinka šaltomis dienomis – soti, kvapni ir pažįstama iš vaikystės. Skanaus!