Purus ir sotus naminis kugelis su šonine bei faršu – tradicinis skonis kiek kitaip

kugelis su šonine bei faršu

Kugelis su šonine ir padažu – tradicinis skanumynas kiek kitaip

Porcijų skaičius: 6

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 15 bulvių
  • 500 g maltos mėsos
  • 500 g karštai rūkytos šoninės
  • 5 svogūnai
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 300 ml pieno
  • 50 g sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (su kaupu)
  • Smulkintų petražolių pagal skonį
  • Šiek tiek druskos ir pipirų

Paruošimo būdas

  1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Jei norite švelnesnės tekstūros, dalį bulvių sumalkite smulkintuvu.
  2. Svogūnus ir česnaką apkepkite svieste arba aliejuje. Pusę kiekio atidėkite padažui, likusią dalį naudokite pagrindui.
  3. Šoninę supjaustykite mažais gabaliukais.
  4. Keptuvėje apkepkite šoninę su faršu, pagardinkite prieskoniais. Dalį šoninės atidėkite padažui.
  5. Į keptą mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, užpilkite pienu ir trumpai pavirkite – tai pagerins kugelio purumą.
  6. Gautą mišinį supilkite ant tarkuotų bulvių, įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite.
  7. Skardą patepkite sviestu, supilkite masę ir tolygiai paskirstykite.
  8. Kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
  9. Padažui svieste apkepinkite miltus, nuolat maišydami pilkite pieną. Sudėkite atidėtą šoninę ir svogūnus, petražoles, pagardinkite. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.

Patarimai

  • Geriausiai tinka krakmolingos bulvės – jos užtikrins tinkamą tekstūrą.
  • Jei liks kugelio – kitą dieną puikiai tiks keptuvėje šildyti.