Purūs naminiai blyneliai su pienu – greitai paruošiami ir labai skanūs

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 2

  • 100 g kvietinių miltų (naudoti Kauno Grūdų 550 C)

  • 100 ml pieno (galima naudoti ir kefyrą)

  • 2 kiaušiniai (M arba L dydžio)

  • 2 šaukštai cukraus (arba pagal pageidavimą)

  • žiupsnelis druskos

Kepimui:

  • nedidelis kiekis aliejaus arba sviesto

BLYNŲ GAMINIMAS:

Paruošimo trukmė: Apie 30 min.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos ir plakite, kol masė taps vientisa.

  2. Įplakite miltus ir išmaišykite šaukštu. Palaipsniui supilkite pieną, vis maišydami, kol gausite lengvai skystą tešlą. Palikite ją pastovėti 10–15 minučių, kad miltai išbrinktų.

  3. Keptuvėje įkaitinkite nedaug aliejaus ar sviesto. Įdėkite po vieną šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui. Kepkite ant vidutinės kaitros. Kai paviršius ims džiūti ir pasirodys burbuliukai, apverskite ir apkepkite kitą pusę.

  4. Patiekite iškart, kol karšti – šildytoje lėkštėje arba laikykite šiltoje orkaitėje.

  5. Skanauti galima su pasirinktu pagardu: uogiene, medumi, grietine ar jogurtu.

Patarimai:

  • Jeigu blyneliai šiek tiek išsirietę – taip ir turi būti. Sudėti į lėkštę, jie suplokštėja.

  • Norite storesnių? Naudokite kefyrą, įberkite kepimo miltelių ir įmaišykite šiek tiek daugiau miltų.

  • Cukraus kiekį lengvai pritaikysite pagal tai, ar patieksite su saldžiais priedais.