Soti ir kvapni gruziniška „Charčio“ sriuba su aviena – autentiškas skonis namuose

gruziniška „Charčio“ sriuba su aviena

Ingredientai (12 porcijų):

  • 700 g avienos

  • 3,5 l vandens

  • 2 didelės bulvės

  • 2 vidutinio dydžio pomidorai

  • 2 morkos

  • 150 g ryžių

  • 1 didelė paprika

  • 1 svogūnas

  • 50 g pomidorų pastos

  • 3 česnako skiltelės

  • šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)

  • lauro lapų

  • druskos

  • aitriosios paprikos (arba adžikos pagal skonį)

Paruošimo būdas (apie 1 val.):

  1. Avieną pamirkykite šaltame vandenyje per naktį. Užvirkite šviežią vandenį, sudėkite mėsą ir vieną svogūną (visą). Užvirus nugriebkite susidariusias putas ir virkite apie valandą.

  2. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odeles, susmulkinkite. Visas daržoves trumpai pakepinkite su šlakeliu aliejaus.

  3. Iš sultinio išimkite mėsą ir svogūną. Svogūną išmeskite. Į sultinį dėkite apkeptas daržoves, nuluptas ir kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą, aitriąją papriką ir nuplautus ryžius. Mėsą supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į puodą. Virkite dar apie 40 minučių.

  4. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, atskirai šiek tiek pakepinkite pomidorų pastą su aliejumi ir supilkite ją į sriubą.

  5. Išjungus kaitrą, įmaišykite smulkintą česnaką ir žalumynus. Uždenkite ir palikite sriubą pastovėti bent 30 minučių, kad visi skoniai susijungtų. Patiekite su šaukšteliu grietinės.