Ingredientai (12 porcijų):
-
700 g avienos
-
3,5 l vandens
-
2 didelės bulvės
-
2 vidutinio dydžio pomidorai
-
2 morkos
-
150 g ryžių
-
1 didelė paprika
-
1 svogūnas
-
50 g pomidorų pastos
-
3 česnako skiltelės
-
šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)
-
lauro lapų
-
druskos
-
aitriosios paprikos (arba adžikos pagal skonį)
Paruošimo būdas (apie 1 val.):
-
Avieną pamirkykite šaltame vandenyje per naktį. Užvirkite šviežią vandenį, sudėkite mėsą ir vieną svogūną (visą). Užvirus nugriebkite susidariusias putas ir virkite apie valandą.
-
Morkas sutarkuokite burokine tarka. Pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odeles, susmulkinkite. Visas daržoves trumpai pakepinkite su šlakeliu aliejaus.
-
Iš sultinio išimkite mėsą ir svogūną. Svogūną išmeskite. Į sultinį dėkite apkeptas daržoves, nuluptas ir kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą, aitriąją papriką ir nuplautus ryžius. Mėsą supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į puodą. Virkite dar apie 40 minučių.
-
Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, atskirai šiek tiek pakepinkite pomidorų pastą su aliejumi ir supilkite ją į sriubą.
-
Išjungus kaitrą, įmaišykite smulkintą česnaką ir žalumynus. Uždenkite ir palikite sriubą pastovėti bent 30 minučių, kad visi skoniai susijungtų. Patiekite su šaukšteliu grietinės.