Sultingi ir klasikiniai kotletai – patikrintas šeimos receptas

Sultingi ir klasikiniai kotletai

Sultingi kotletai iš dviejų rūšių faršo – lengvas ir greitas receptas

Porcijų skaičius: 6

Paruošimo laikas: apie 30 minučių

Ingredientai

  • 400 g kiaulienos faršo
  • 400 g maltos kalakutienos (arba vištienos)
  • 2 kiaušiniai
  • ½ svogūno
  • 5 česnako skiltelės
  • 2 riekės batono
  • 1 šaukštelis majonezo
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį juodųjų pipirų
  • Mėgstamų prieskonių mišinio

Paruošimas

  1. Susmulkinkite česnaką ir pusę svogūno. Batoną pamirkykite vandenyje arba piene, kad suminkštėtų.
  2. Į dubenį sudėkite abu faršus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, druską, pipirus. Įdėkite majonezo, smulkintą česnaką, svogūną ir išmirkytą nuspaustą batoną. Masę gerai išmaišykite rankomis.
  3. Formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs.