INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
-
15 vnt. krakmolingų bulvių (vidutinio dydžio)
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai miltų
-
3 šaukštai bulvių krakmolo
-
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
-
300 g maltos kalakutienos
-
1 svogūnas
-
druska – pagal skonį
-
juodieji pipirai – pagal skonį
Padažui:
-
150 g grietinės
-
150 g pieno
-
1 šaukštas sviesto
-
1 šaukštelis miltų
-
1 česnako skiltelė
-
šiek tiek šviežių krapų
PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Bulves virkite su lupena, tada atvėsinkite, nulupkite ir permalkite. Įmaišykite kiaušinius, miltus, krakmolą ir druską. Jeigu tešla atrodo per drėgna ir nelabai formuojasi – įberkite dar šiek tiek krakmolo.
-
Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite faršą. Kai pradės skrusti, sudėkite smulkintą svogūną. Pabaigoje pagardinkite pipirais ir druska.
-
Imkite dalį bulvių tešlos, suformuokite paplotėlį ir į vidų dėkite šaukštą įdaro. Užlankstykite kraštus ir formuokite ovalo formos blyną.
-
Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Sudėkite į uždengtą dubenį, kad suminkštėtų.
-
Padažui: keptuvėje ištirpinkite sviestą, trumpai apkepinkite smulkintą česnaką, tuomet supilkite pieno ir grietinės mišinį su įmaišytais miltais. Kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Pabaigoje įmaišykite kapotus krapus.