INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
- 15 vnt. krakmolingų bulvių (vidutinio dydžio)
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai miltų
- 3 šaukštai bulvių krakmolo
- 1 šaukštelis druskos
Įdarui:
- 300 g maltos kalakutienos
- 1 svogūnas
- druska – pagal skonį
- juodieji pipirai – pagal skonį
Padažui:
- 150 g grietinės
- 150 g pieno
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštelis miltų
- 1 česnako skiltelė
- šiek tiek šviežių krapų
PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
- Bulves virkite su lupena, tada atvėsinkite, nulupkite ir permalkite. Įmaišykite kiaušinius, miltus, krakmolą ir druską. Jeigu tešla atrodo per drėgna ir nelabai formuojasi – įberkite dar šiek tiek krakmolo.
- Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite faršą. Kai pradės skrusti, sudėkite smulkintą svogūną. Pabaigoje pagardinkite pipirais ir druska.
- Imkite dalį bulvių tešlos, suformuokite paplotėlį ir į vidų dėkite šaukštą įdaro. Užlankstykite kraštus ir formuokite ovalo formos blyną.
- Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Sudėkite į uždengtą dubenį, kad suminkštėtų.
- Padažui: keptuvėje ištirpinkite sviestą, trumpai apkepinkite smulkintą česnaką, tuomet supilkite pieno ir grietinės mišinį su įmaišytais miltais. Kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Pabaigoje įmaišykite kapotus krapus.