Tikri žemaitiški blynai su kalakutienos įdaru ir kremišku padažu

Tikri žemaitiški blynai su kalakutienos įdaru ir kremišku padažu

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

Tešlai:

  • 15 vnt. krakmolingų bulvių (vidutinio dydžio)

  • 2 kiaušiniai

  • 3 šaukštai miltų

  • 3 šaukštai bulvių krakmolo

  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos kalakutienos

  • 1 svogūnas

  • druska – pagal skonį

  • juodieji pipirai – pagal skonį

Padažui:

  • 150 g grietinės

  • 150 g pieno

  • 1 šaukštas sviesto

  • 1 šaukštelis miltų

  • 1 česnako skiltelė

  • šiek tiek šviežių krapų

PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Bulves virkite su lupena, tada atvėsinkite, nulupkite ir permalkite. Įmaišykite kiaušinius, miltus, krakmolą ir druską. Jeigu tešla atrodo per drėgna ir nelabai formuojasi – įberkite dar šiek tiek krakmolo.

  2. Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite faršą. Kai pradės skrusti, sudėkite smulkintą svogūną. Pabaigoje pagardinkite pipirais ir druska.

  3. Imkite dalį bulvių tešlos, suformuokite paplotėlį ir į vidų dėkite šaukštą įdaro. Užlankstykite kraštus ir formuokite ovalo formos blyną.

  4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Sudėkite į uždengtą dubenį, kad suminkštėtų.

  5. Padažui: keptuvėje ištirpinkite sviestą, trumpai apkepinkite smulkintą česnaką, tuomet supilkite pieno ir grietinės mišinį su įmaišytais miltais. Kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Pabaigoje įmaišykite kapotus krapus.