Ispaniški churros su šokoladiniu padažu – klasikinis desertas namuose
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: apie 45 min.
Ingredientai
Tešlai:
- 250 g vandens
 - 140 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, pvz., 550D)
 - 2 M dydžio kiaušiniai
 - 60 g sviesto
 - 20 g cukraus
 - Žiupsnelis druskos
 
Apvoliojimui:
- 200 g cukraus
 - 2 šaukšteliai cinamono
 
Kepimui:
- 1 litras aliejaus
 
Padažui:
- 150 g pieniško šokolado
 - 125 g 35 % riebumo grietinėlės
 - 30 g medaus
 
Paruošimas
- Puode sumaišykite vandenį, smulkintą sviestą, cukrų ir druską. Užvirinkite.
 - Į verdantį skystį suberkite visus miltus vienu kartu, maišykite, kol sukimba į vienalytę tešlą. Perkelkite į dubenį, leiskite šiek tiek atvėsti.
 - Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišykite iki glotnios konsistencijos (naudokite mikserį).
 - Įkaitinkite aliejų iki maždaug 170–180 °C – pakanka, kad gylis siektų 2 pirštus nuo dugno.
 - Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu (Ø12). Virš aliejaus išspauskite juosteles, atkirpkite peiliu.
 - Kepkite kelias minutes, pavartydami, kol tolygiai apskrus. Išimkite ant popierinio rankšluosčio.
 - Dar šiltus apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
 - Gaminant padažą – pašildykite grietinėlę, užpilkite ant smulkinto šokolado, palaukite minutę. Išmaišykite iki vientisos masės, įmaišykite medų.
 
