INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
-
250 g vandens
-
140 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, pvz., 550D)
-
2 M dydžio kiaušiniai
-
60 g sviesto
-
20 g cukraus
-
Žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
-
200 g cukraus
-
2 šaukšteliai cinamono
Kepimui:
-
1 litras aliejaus
Padažui:
-
150 g pieniško šokolado
-
125 g 35 % riebumo grietinėlės
-
30 g medaus
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Nedideliame puode sumaišykite vandenį, smulkintą sviestą, cukrų ir druską. Kaitinkite, kol masė užvirs.
-
Į verdantį skystį suberkite visus miltus vienu kartu ir maišykite, kol masė sukimba į vienalytę tešlą. Perkelkite į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti (apie 5–7 minutes).
-
Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami iki glotnios masės. Patogiausia naudoti mikserį.
-
Aliejų įkaitinkite didesniame puode – pakanka, kad gylis siektų 2 pirštus nuo dugno.
-
Tešlą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu (naudotas Ø12). Virš aliejaus išspauskite pailgas juosteles, kiekvieną atskirdami peiliu.
-
Kepkite kelias minutes, vis pavartydami, kol visos pusės tolygiai apskrus.
-
Iškeptus churros išimkite ant popierinio rankšluosčio. Po kelių minučių perkelkite į lėkštę su cukraus ir cinamono mišiniu, apvoliokite.
-
Padažui pašildykite grietinėlę, užpilkite ją ant smulkinto šokolado ir palaukite minutę. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite medų ir išmaišykite iki vientisumo.