Traškūs ispaniški churros su šilkiniu šokolado kremu

churros su šilkiniu šokolado kremu

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 12

Tešlai:

  • 250 g vandens

  • 140 g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies, pvz., 550D)

  • 2 M dydžio kiaušiniai

  • 60 g sviesto

  • 20 g cukraus

  • Žiupsnelis druskos

Apvoliojimui:

  • 200 g cukraus

  • 2 šaukšteliai cinamono

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Padažui:

  • 150 g pieniško šokolado

  • 125 g 35 % riebumo grietinėlės

  • 30 g medaus

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Nedideliame puode sumaišykite vandenį, smulkintą sviestą, cukrų ir druską. Kaitinkite, kol masė užvirs.

  2. Į verdantį skystį suberkite visus miltus vienu kartu ir maišykite, kol masė sukimba į vienalytę tešlą. Perkelkite į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti (apie 5–7 minutes).

  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami iki glotnios masės. Patogiausia naudoti mikserį.

  4. Aliejų įkaitinkite didesniame puode – pakanka, kad gylis siektų 2 pirštus nuo dugno.

  5. Tešlą supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu (naudotas Ø12). Virš aliejaus išspauskite pailgas juosteles, kiekvieną atskirdami peiliu.

  6. Kepkite kelias minutes, vis pavartydami, kol visos pusės tolygiai apskrus.

  7. Iškeptus churros išimkite ant popierinio rankšluosčio. Po kelių minučių perkelkite į lėkštę su cukraus ir cinamono mišiniu, apvoliokite.

  8. Padažui pašildykite grietinėlę, užpilkite ją ant smulkinto šokolado ir palaukite minutę. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite medų ir išmaišykite iki vientisumo.