Ingredientai
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
- 4 stiklinės miltų (apytikriai)
 - 4 dideli kiaušiniai
 - 5 šaukštai grietinės
 - Žiupsnelis druskos
 
Kepimui:
- 1 litras aliejaus
 
Sirupui:
- 200 g medaus
 - 200 g cukraus
 - 50 g sviesto
 - 2 šaukštai vandens
 - 1 šaukštas grietinės
 
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, druską ir dalį miltų. Išmaišykite. Toliau po truputį berkite likusius miltus, kol susiformuos minkšta, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla.
 - Gerai išminkytą tešlą paminkykite dar ir padaužykite į stalviršį ar kočėlu – taip ji taps dar tampresnė. Uždengę palikite pastovėti 1–2 valandoms.
 - Puode įkaitinkite aliejų. Tešlą iškočiokite labai plonai, supjaustykite nedideliais kvadratėliais arba juostelėmis ir apkepkite karštame aliejuje, kol taps traškūs ir šviesiai auksinės spalvos. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
 - Kitame puode sumaišykite visus sirupo ingredientus: medų, cukrų, sviestą, vandenį, grietinę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sirupas sutirštės. Lašelis sirupo šaltame vandenyje turėtų virsti minkštu kamuolėliu – tai ženklas, kad jis tinkamas naudoti.
 - Giliame inde arba lėkštėje sluoksniuokite apkepintus tešlos gabalėlius ir šiltą sirupą: po truputį dėkite tešlos gabalėlių, tada apšlakstykite sirupu ir vėl kartokite, kol susidarys kalnelis.
 - Norėdami pridėti dar daugiau skonio, viršų galite apibarstyti kapotais riešutais, razinomis ar aguonomis. Palikite sustingti – skruzdėlynas bus dar gardesnis pastovėjęs bent keletą valandų.
 
