Traškus „Skruzdėlynas“ su medaus sirupu – klasikinis desertas namuose

„Skruzdėlynas“ su medaus sirupu

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 12

Tešlai:

  • 4 stiklinės miltų (apytikriai)

  • 4 dideli kiaušiniai

  • 5 šaukštai grietinės

  • Žiupsnelis druskos

Kepimui:

  • 1 litras aliejaus

Sirupui:

  • 200 g medaus

  • 200 g cukraus

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštai vandens

  • 1 šaukštas grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, druską ir dalį miltų. Išmaišykite. Toliau po truputį berkite likusius miltus, kol susiformuos minkšta, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla.

  2. Gerai išminkytą tešlą paminkykite dar ir padaužykite į stalviršį ar kočėlu – taip ji taps dar tampresnė. Uždengę palikite pastovėti 1–2 valandoms.

  3. Puode įkaitinkite aliejų. Tešlą iškočiokite labai plonai, supjaustykite nedideliais kvadratėliais arba juostelėmis ir apkepkite karštame aliejuje, kol taps traškūs ir šviesiai auksinės spalvos. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

  4. Kitame puode sumaišykite visus sirupo ingredientus: medų, cukrų, sviestą, vandenį, grietinę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sirupas sutirštės. Lašelis sirupo šaltame vandenyje turėtų virsti minkštu kamuolėliu – tai ženklas, kad jis tinkamas naudoti.

  5. Giliame inde arba lėkštėje sluoksniuokite apkepintus tešlos gabalėlius ir šiltą sirupą: po truputį dėkite tešlos gabalėlių, tada apšlakstykite sirupu ir vėl kartokite, kol susidarys kalnelis.

  6. Norėdami pridėti dar daugiau skonio, viršų galite apibarstyti kapotais riešutais, razinomis ar aguonomis. Palikite sustingti – skruzdėlynas bus dar gardesnis pastovėjęs bent keletą valandų.