Amerikietiški blynai: purūs it debesys

Amerikietiški blynai: purūs it debesys
Amerikietiški blynai – tai klasika, kuri užkariavo viso pasaulio pusryčių stalus. Jie stori, purūs ir šiek tiek saldūs, o patiekti su sviesto gabalėliu ir klevų sirupu tampa tiesiog nepakartojami. Skirtingai nei lietiniai, šie blynai yra minkšti viduje, o jų paviršius – tolygiai apskrudęs. Toks derinys suteikia ne tik puikų skonį, bet ir malonią tekstūrą, kurią pamėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Reikalingi ingredientai

Norint pagaminti tobulus amerikietiškus blynus, prireiks paprastų, namuose randamų produktų:

  • 2 kiaušinių
  • 250 ml pieno
  • 200 g kvietinių miltų
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 valg. šaukštų tirpinto sviesto (tešlai)
  • Kepimui – šiek tiek aliejaus arba sviesto

Kaip paruošti purius amerikietiškus blynus

1. Sausų ingredientų paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite, kad miltai tolygiai pasiskirstytų ir neliktų gumulėlių.

2. Skystų ingredientų sumaišymas. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu, o tada supilkite tirpintą sviestą. Masė turi būti vientisa ir šiek tiek putota.

3. Tešlos ruošimas. Skystus ingredientus po truputį supilkite į sausus ir maišykite šluotele, kol tešla taps vienalytė. Ji turi būti tirštesnė nei lietinių, bet vis dar lengvai tekėti. Jei atrodo per tiršta – įpilkite šlakelį pieno.

4. Kepimas. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite aliejumi arba sviestu. Pilkite po samtelį tešlos – blynai turi būti maždaug 10–12 cm skersmens. Kai paviršiuje pasirodys smulkūs burbuliukai, apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes, kol abi pusės taps auksinės spalvos.

Maži triukai dideliam purumui

Purumas – tai svarbiausia amerikietiškų blynų paslaptis. Norint pasiekti tobulą tekstūrą, svarbu nepermaišyti tešlos – kai tik ingredientai susimaišo, nustokite maišyti. Kitas būdas – atskirti kiaušinių baltymus ir juos išplakti iki standžių putų, tada švelniai įmaišyti į tešlą. Ši technika suteiks blynams neįtikėtino lengvumo.

Jei norite dar švelnesnio skonio, dalį pieno pakeiskite kefyru arba pasukomis. Šiek tiek rūgštelės reaguoja su kepimo milteliais ir suteikia dar daugiau purumo bei malonų, subalansuotą skonį.

Skirtingos variacijos

Amerikietiški blynai – universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti įvairiems skoniams. Norint saldesnio varianto, į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlių, vanilinio cukraus ar cinamono. Sveikesniam pusryčių variantui naudokite viso grūdo miltus, o vietoj cukraus – bananą ar šaukštelį medaus.

Taip pat galima ruošti sūresnį variantą – be cukraus, su trupučiu sūrio ar špinatų. Tokie blynai puikiai dera su kepta šonine, kiaušiniais ar avokado kremu. Šis receptas leidžia eksperimentuoti be ribų, išlaikant tą patį purų pagrindą.

Kaip patiekti amerikietiškus blynus

Tradicinis patiekimo būdas – su lydytu sviestu ir klevų sirupu. Tačiau galima rinktis ir kitus derinius: uogienę, šviežias uogas, medų ar riešutų sviestą. Norint šventinio įspūdžio, užpilkite šokoladiniu padažu, apibarstykite pjaustytais bananais ar trupučiu cukraus pudros.

Amerikietiški blynai skaniausi šilti, ką tik nukelti nuo keptuvės, tačiau ir atvėsę jie išlieka minkšti. Jei gaminate daugiau, juos galima šildyti orkaitėje arba trumpai mikrobangų krosnelėje. Užšaldyti taip pat įmanoma – tiesiog atvėsinkite, sudėkite į maišelį ir laikykite šaldiklyje iki 2 mėnesių.

DUK

Kodėl mano blynai neiškyla?

Gali būti, kad kepimo milteliai pasenę arba tešla buvo permaišyta. Naudokite šviežius kepimo miltelius ir maišykite minimaliai.

Ar galima kepti be sviesto?

Taip, galima naudoti augalinį aliejų, tačiau sviestas suteikia švelnesnį skonį ir gražesnę plutelę.

Ar galima tešlą paruošti iš vakaro?

Rekomenduojama ją gaminti prieš pat kepant, nes kepimo milteliai praranda efektyvumą laikant ilgiau nei kelias valandas.

Kaip išvengti degimo?

Kepkite ant vidutinės, o ne didelės ugnies. Blynai turi kepti lėtai, kad vidus išliktų minkštas, o paviršius – tolygiai rusvas.

Ar galima naudoti augalinį pieną?

Taip, puikiai tinka avižų, migdolų ar sojų pienas. Skonis gali būti šiek tiek kitoks, tačiau tekstūra išliks puiki.

Purūs pusryčiai, kurie pradeda dieną su šypsena

Amerikietiški blynai – tai paprastas būdas pasilepinti. Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko ir virtuvėje pasklinda kvapas, kuris pažadina visus namus. Tokie pusryčiai suteikia dienai gerą nuotaiką, o skonis – tarsi iš mėgstamiausio pusryčių restorano. Patiekite juos dar šiltus, su mylimu padažu ar vaisiais, ir pajuskite, kaip paprastas rytas gali tapti mažyte švente.