INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Įdarui:
-
400 g jautienos nugarinės (galite naudoti ir avieną)
-
400 g kiaulienos šoninės be odos
-
2 nedideli svogūnai
-
Ryšulėlis kalendros (arba krapų/petražolių)
-
100 ml sultinio (arba vandens)
-
Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Tešlai:
-
Apie 600 g kvietinių miltų
-
3 stiklinės vandens (kiekis gali kisti)
-
2 žiupsneliai druskos
CHINKALIŲ GAMYBA:
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 valanda
-
Mėsą sumalkite. Jei neturite mėsmalės – ieškokite parduotuvės, kurioje galėsite paprašyti sumalti pasirinktos mėsos gabaliukus vietoje.
-
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kalendrą. Pastarąją galima keisti kitais žalumynais, jei nemėgstate – krapai ar petražolės puikiai tiks. Sudėkite viską į mėsą, supilkite sultinį, pagardinkite ir išmaišykite, kol įdaras taps vientisas.
-
Į dubenį berkite apie 400 g miltų, šiek tiek druskos ir po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kol tešla primins grietinės tirštumo masę. Ji bus lipni – taip ir turi būti. Uždengę palikite šaldytuve 30–40 minučių.
-
Ant stalo berkite likusius miltus. Ant jų dėkite tešlą ir minkykite, kol taps elastinga ir glotni. Uždengę palikite šaldytuve dar pusvalandžiui, tuomet dar kartą perminkykite.
-
Tešlą formuokite į volelį ir supjaustykite riekelėmis. Iškočiokite jas į apskritimus – apie 10 cm skersmens, 0.5 cm storio. Galite ploniau, tik atsargiai – kad nesutrūktų.
-
Į kiekvieną apskritimo vidurį dėkite šaukštelį įdaro. Tešlos kraštą raukite armonikos forma ir galiausiai suspauskite „uodegėlę“, švelniai pasukite ją.
-
Užvirkite didelį puodą su sultiniu ar pasūdytu vandeniu. Sumažinkite kaitrą – vanduo turi tik vos burbuliuoti. Po vieną dėkite chinkalius, kad nesiliestų. Pradžioje juos švelniai pakelkite nuo dugno, kad neprikibtų. Kai iškils – virkite dar 5–7 min.
-
Ištrauktus chinkalius perpilkite šaltu vandeniu, kad neplyštų. Galima patiekti vienus ar su česnakiniu kefyro padažu, pagardintu maltais pipirais.