Autentiški sakartveliški chinkaliai – sultingi, kvapnūs ir rankomis suspausti

Autentiški sakartveliški chinkaliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 5

Įdarui:

  • 400 g jautienos nugarinės (galite naudoti ir avieną)

  • 400 g kiaulienos šoninės be odos

  • 2 nedideli svogūnai

  • Ryšulėlis kalendros (arba krapų/petražolių)

  • 100 ml sultinio (arba vandens)

  • Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį

Tešlai:

  • Apie 600 g kvietinių miltų

  • 3 stiklinės vandens (kiekis gali kisti)

  • 2 žiupsneliai druskos

CHINKALIŲ GAMYBA:

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 valanda

  1. Mėsą sumalkite. Jei neturite mėsmalės – ieškokite parduotuvės, kurioje galėsite paprašyti sumalti pasirinktos mėsos gabaliukus vietoje.

  2. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kalendrą. Pastarąją galima keisti kitais žalumynais, jei nemėgstate – krapai ar petražolės puikiai tiks. Sudėkite viską į mėsą, supilkite sultinį, pagardinkite ir išmaišykite, kol įdaras taps vientisas.

  3. Į dubenį berkite apie 400 g miltų, šiek tiek druskos ir po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kol tešla primins grietinės tirštumo masę. Ji bus lipni – taip ir turi būti. Uždengę palikite šaldytuve 30–40 minučių.

  4. Ant stalo berkite likusius miltus. Ant jų dėkite tešlą ir minkykite, kol taps elastinga ir glotni. Uždengę palikite šaldytuve dar pusvalandžiui, tuomet dar kartą perminkykite.

  5. Tešlą formuokite į volelį ir supjaustykite riekelėmis. Iškočiokite jas į apskritimus – apie 10 cm skersmens, 0.5 cm storio. Galite ploniau, tik atsargiai – kad nesutrūktų.

  6. Į kiekvieną apskritimo vidurį dėkite šaukštelį įdaro. Tešlos kraštą raukite armonikos forma ir galiausiai suspauskite „uodegėlę“, švelniai pasukite ją.

  7. Užvirkite didelį puodą su sultiniu ar pasūdytu vandeniu. Sumažinkite kaitrą – vanduo turi tik vos burbuliuoti. Po vieną dėkite chinkalius, kad nesiliestų. Pradžioje juos švelniai pakelkite nuo dugno, kad neprikibtų. Kai iškils – virkite dar 5–7 min.

  8. Ištrauktus chinkalius perpilkite šaltu vandeniu, kad neplyštų. Galima patiekti vienus ar su česnakiniu kefyro padažu, pagardintu maltais pipirais.