Cinamoninės bandelės – purios, kvapnios ir labai naminės

Cinamoninės bandelės

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 18

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų (geriausia 550C arba 550D klasės, kiekis – apytikslis)

  • 300 ml pašildyto pieno

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 100 g cukraus

  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 50 g tirpinto sviesto

  • 50 g cukraus

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištrinkite su cukrumi dubenėlyje, kol pavirs skystesne mase. Supilkite dalį pašildyto pieno ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 10–15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

  2. Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos, tuomet palaipsniui įsijokite miltus, sumaišytus su cinamonu. Užminkykite tešlą – ji turėtų būti minkšta, šiek tiek lipni, bet elastinga ir nelabai kieta. Miltų kiekį šiek tiek reguliuokite pagal situaciją.

  3. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje pakilti apie valandą. Tešlos tūris turėtų padvigubėti.

  4. Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į stačiakampį, apie 5–6 mm storio. Visą paviršių patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cinamono-cukraus mišiniu. Tuomet susukite į vyniotinį.

  5. Supjaustykite vyniotinį į 4–5 cm storio gabalėlius. Kiekvienos bandelės viduryje spustelėkite pirštu. Sudėkite jas į skardą su kepimo popieriumi, palikdami tarpus. Pridenkite ir dar palaikykite 30 min, kad pakiltų.

  6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).

  7. Bandeles kepkite apie 20–25 minutes iki gražaus aukso atspalvio. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės.

Patarimas:

Jei namuose nėra labai šilta, kildinimui naudokite šiek tiek pašildytą orkaitę (iki 35 °C). Jei orkaitė neturi tokios žemos temperatūros, įkaitinkite ją iki žemiausios galimos, tada išjunkite ir šiek tiek pravėdinkite – tik tuomet dėkite dubenį su tešla.