INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
- 
500 g kvietinių miltų (geriausia 550C arba 550D klasės, kiekis – apytikslis)
 - 
300 ml pašildyto pieno
 - 
100 g ištirpinto sviesto
 - 
100 g cukraus
 - 
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
 - 
1 arbatinis šaukštelis cinamono
 - 
žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
- 
50 g tirpinto sviesto
 - 
50 g cukraus
 - 
1 arbatinis šaukštelis cinamono
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 
Mieles ištrinkite su cukrumi dubenėlyje, kol pavirs skystesne mase. Supilkite dalį pašildyto pieno ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 10–15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
 - 
Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos, tuomet palaipsniui įsijokite miltus, sumaišytus su cinamonu. Užminkykite tešlą – ji turėtų būti minkšta, šiek tiek lipni, bet elastinga ir nelabai kieta. Miltų kiekį šiek tiek reguliuokite pagal situaciją.
 - 
Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje pakilti apie valandą. Tešlos tūris turėtų padvigubėti.
 - 
Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į stačiakampį, apie 5–6 mm storio. Visą paviršių patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cinamono-cukraus mišiniu. Tuomet susukite į vyniotinį.
 - 
Supjaustykite vyniotinį į 4–5 cm storio gabalėlius. Kiekvienos bandelės viduryje spustelėkite pirštu. Sudėkite jas į skardą su kepimo popieriumi, palikdami tarpus. Pridenkite ir dar palaikykite 30 min, kad pakiltų.
 - 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
 - 
Bandeles kepkite apie 20–25 minutes iki gražaus aukso atspalvio. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės.
 
Patarimas:
Jei namuose nėra labai šilta, kildinimui naudokite šiek tiek pašildytą orkaitę (iki 35 °C). Jei orkaitė neturi tokios žemos temperatūros, įkaitinkite ją iki žemiausios galimos, tada išjunkite ir šiek tiek pravėdinkite – tik tuomet dėkite dubenį su tešla.
