INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
-
500 g kvietinių miltų (geriausia 550C arba 550D klasės, kiekis – apytikslis)
-
300 ml pašildyto pieno
-
100 g ištirpinto sviesto
-
100 g cukraus
-
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
-
1 arbatinis šaukštelis cinamono
-
žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
50 g tirpinto sviesto
-
50 g cukraus
-
1 arbatinis šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Mieles ištrinkite su cukrumi dubenėlyje, kol pavirs skystesne mase. Supilkite dalį pašildyto pieno ir viską gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 10–15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
-
Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos, tuomet palaipsniui įsijokite miltus, sumaišytus su cinamonu. Užminkykite tešlą – ji turėtų būti minkšta, šiek tiek lipni, bet elastinga ir nelabai kieta. Miltų kiekį šiek tiek reguliuokite pagal situaciją.
-
Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje pakilti apie valandą. Tešlos tūris turėtų padvigubėti.
-
Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į stačiakampį, apie 5–6 mm storio. Visą paviršių patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cinamono-cukraus mišiniu. Tuomet susukite į vyniotinį.
-
Supjaustykite vyniotinį į 4–5 cm storio gabalėlius. Kiekvienos bandelės viduryje spustelėkite pirštu. Sudėkite jas į skardą su kepimo popieriumi, palikdami tarpus. Pridenkite ir dar palaikykite 30 min, kad pakiltų.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
-
Bandeles kepkite apie 20–25 minutes iki gražaus aukso atspalvio. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Patarimas:
Jei namuose nėra labai šilta, kildinimui naudokite šiek tiek pašildytą orkaitę (iki 35 °C). Jei orkaitė neturi tokios žemos temperatūros, įkaitinkite ją iki žemiausios galimos, tada išjunkite ir šiek tiek pravėdinkite – tik tuomet dėkite dubenį su tešla.