Klasikiniai čirviniai blynai – lyg iš močiutės virtuvės

Klasikiniai čirviniai blynai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 5

  • 400 ml pieno

  • 250 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 4 šaukštai cukraus

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 1 žiupsnelis druskos

ČIRVINIŲ BLYNŲ PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druskos ir dar kartą lengvai paplakite. Tuomet įmaišykite aliejų ir miltus – turėtų gautis gana skysta, bet vientisa tešla.

  2. Keptuvę (geriausia čirvinių blynų, su raštu) įkaitinkite labai gerai. Įpilkite po nedidelį samtelį tešlos. Jei naudojate senovinę keptuvę su rankenomis, nepamirškite jas suspausti – tai padeda tolygiai paskirstyti tešlą.

  3. Blynai kepa greitai, tad stebėkite ir laiku apverskite. Iškepę būna traškūs, tačiau vėsdami suminkštėja. Patiekite dar šiltus.