INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
-
400 ml pieno
-
250 g kvietinių miltų
-
3 kiaušiniai
-
4 šaukštai cukraus
-
3 šaukštai aliejaus
-
1 žiupsnelis druskos
ČIRVINIŲ BLYNŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi. Supilkite pieną, įberkite druskos ir dar kartą lengvai paplakite. Tuomet įmaišykite aliejų ir miltus – turėtų gautis gana skysta, bet vientisa tešla.
-
Keptuvę (geriausia čirvinių blynų, su raštu) įkaitinkite labai gerai. Įpilkite po nedidelį samtelį tešlos. Jei naudojate senovinę keptuvę su rankenomis, nepamirškite jas suspausti – tai padeda tolygiai paskirstyti tešlą.
-
Blynai kepa greitai, tad stebėkite ir laiku apverskite. Iškepę būna traškūs, tačiau vėsdami suminkštėja. Patiekite dar šiltus.