INGREDIENTAI:
- 500 g varškės
 - 2 kiaušiniai
 - Apie 100 g kvietinių miltų
 - Žiupsnelis druskos
 - Cukraus pagal skonį
 - Aliejaus kepimui
 
KLASIKINIŲ VARŠKĖČIŲ PARUOŠIMO BŪDAS:
- Varškę sudėkite į dubenį ir gerai sutrinkite šakute.
 - Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos ir miltų, tada viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu iki vientisos masės.
 - Ant miltais pabarstyto paviršiaus formuokite apvalius paplotėlius, darykite juos iš tešlos šaukštu ir apvoliokite miltuose.
 - Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite varškėčius ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol gražiai paruduos abiejose pusėse.
 
