Klasikiniai varškėčiai – lengvas ir gardus desertas

INGREDIENTAI:

  • 500 g varškės

  • 2 kiaušiniai

  • Apie 100 g kvietinių miltų

  • Žiupsnelis druskos

  • Cukraus pagal skonį

  • Aliejaus kepimui

KLASIKINIŲ VARŠKĖČIŲ PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Varškę sudėkite į dubenį ir gerai sutrinkite šakute.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos ir miltų, tada viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu iki vientisos masės.

  3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus formuokite apvalius paplotėlius, darykite juos iš tešlos šaukštu ir apvoliokite miltuose.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite varškėčius ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol gražiai paruduos abiejose pusėse.