INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
1 kg moliūgo
-
2 bulvės
-
100 ml grietinėlės
-
1 sultinio kubelis
-
1 šaukštas cukraus (arba medaus/klevų sirupo)
-
1 šaukštas citrinų sulčių
-
Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
-
Druska (pagal skonį)
Patiekiant:
-
Šiek tiek moliūgų sėklų
-
Šlakelis alyvuogių ar moliūgų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite didesniais gabalėliais.
-
Sudėkite moliūgą į puodą kartu su nuskustomis ir gabalėliais supjaustytomis bulvėmis. Įberkite cukraus (arba pasirinktą saldiklį), sudėkite sultinio kubelį ir užpilkite vandeniu tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Virkite 30–40 minučių ant nedidelės kaitros, kol viskas suminkštės.
-
Nukelkite puodą nuo kaitros. Nupilkite didžiąją dalį skysčio (pasilikite truputį), o daržoves sutrinkite elektrine trintuve iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, išmaišykite. Jei reikia – atskieskite likusiu virimo vandeniu iki norimo tirštumo. Pagardinkite druska, žiupsneliu aitriosios paprikos ir šlakeliu citrinos sulčių.
-
Patiekdami apibarstykite paskrudintomis moliūgų sėklomis ir apšlakstykite pasirinktu aliejumi – alyvuogių arba kvapniu moliūgų.