INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
- 
1 stiklinė kvietinių miltų
 - 
1 stiklinė kefyro
 - 
1 kiaušinis
 - 
3 šaukštai cukraus
 - 
2 šaukštai sviesto
 - 
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
 - 
1 šaukštelis kepimo miltelių
 - 
0.5 šaukštelio sodos
 - 
2 žiupsneliai druskos
 
Kepimui:
- 
Šiek tiek sviesto arba aliejaus
 
  BLYNELIŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- 
Pirmiausia sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir leiskite šiek tiek atvėsti.
 - 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
 - 
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite kefyrą ir atvėsusį sviestą. Į šią masę atsargiai įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų, tačiau nepermaišykite – tešla gali būti šiek tiek grublėta. Palikite tešlą pastovėti apie 15 minučių šiltoje vietoje. Prieš kepimą tešlos papildomai maišyti nereikia.
 - 
Įkaitinkite keptuvę, šiek tiek patepkite riebalais. Sumažinkite ugnį iki nedidelės. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, palikdami tarpą tarp blynelių. Kepkite iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
 
  Patarimai:
- 
Naudokite 240 ml talpos stiklinę.
 - 
Jei norite saldesnių blynų, įdėkite dar kelis šaukštus cukraus.
 
