INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
1 stiklinė kvietinių miltų
-
1 stiklinė kefyro
-
1 kiaušinis
-
3 šaukštai cukraus
-
2 šaukštai sviesto
-
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
0.5 šaukštelio sodos
-
2 žiupsneliai druskos
Kepimui:
-
Šiek tiek sviesto arba aliejaus
BLYNELIŲ PARUOŠIMAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Pirmiausia sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir leiskite šiek tiek atvėsti.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
-
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite kefyrą ir atvėsusį sviestą. Į šią masę atsargiai įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų, tačiau nepermaišykite – tešla gali būti šiek tiek grublėta. Palikite tešlą pastovėti apie 15 minučių šiltoje vietoje. Prieš kepimą tešlos papildomai maišyti nereikia.
-
Įkaitinkite keptuvę, šiek tiek patepkite riebalais. Sumažinkite ugnį iki nedidelės. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, palikdami tarpą tarp blynelių. Kepkite iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
Patarimai:
• Naudokite 240 ml talpos stiklinę.
• Jei norite saldesnių blynų, įdėkite dar kelis šaukštus cukraus.