Minkšti kefyro blyneliai – gardūs, purūs ir lengvai pagaminami

Minkšti kefyro blyneliai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 1 stiklinė kvietinių miltų

  • 1 stiklinė kefyro

  • 1 kiaušinis

  • 3 šaukštai cukraus

  • 2 šaukštai sviesto

  • 1.5 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 0.5 šaukštelio sodos

  • 2 žiupsneliai druskos

Kepimui:

  • Šiek tiek sviesto arba aliejaus

BLYNELIŲ PARUOŠIMAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir leiskite šiek tiek atvėsti.

  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.

  3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite kefyrą ir atvėsusį sviestą. Į šią masę atsargiai įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų, tačiau nepermaišykite – tešla gali būti šiek tiek grublėta. Palikite tešlą pastovėti apie 15 minučių šiltoje vietoje. Prieš kepimą tešlos papildomai maišyti nereikia.

  4. Įkaitinkite keptuvę, šiek tiek patepkite riebalais. Sumažinkite ugnį iki nedidelės. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, palikdami tarpą tarp blynelių. Kepkite iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.

Patarimai:

• Naudokite 240 ml talpos stiklinę.
• Jei norite saldesnių blynų, įdėkite dar kelis šaukštus cukraus.