INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: apie 20 vaflių
-
6 kiaušiniai
-
2 stiklinės kvietinių miltų
-
200 g sviesto
-
1 stiklinė cukraus
-
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
TRAPIŲ VAFLIŲ GAMYBOS EIGA:
Paruošimo trukmė – apie 20 minučių
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską plakite, kol masė pabals ir pasidarys puri.
-
Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad karštis nesugadintų kiaušinių masės.
-
Į kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišykite miltus bei druską. Supilkite atvėsusį sviestą ir viską tolygiai išmaišykite.
-
Paruoštą tešlą dėkite į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.
-
Iškepusius vaflius formuokite į ragelius dar jiems būnant karštiems – vėstant jie taps trapūs ir jau nesusisuks.