Namie kepti traškūs vafliai – vaikystę primenantis skanėstas

kepti traškūs vafliai

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: apie 20 vaflių

  • 6 kiaušiniai

  • 2 stiklinės kvietinių miltų

  • 200 g sviesto

  • 1 stiklinė cukraus

  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

  • Žiupsnelis druskos

TRAPIŲ VAFLIŲ GAMYBOS EIGA:

Paruošimo trukmė – apie 20 minučių

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską plakite, kol masė pabals ir pasidarys puri.

  2. Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad karštis nesugadintų kiaušinių masės.

  3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišykite miltus bei druską. Supilkite atvėsusį sviestą ir viską tolygiai išmaišykite.

  4. Paruoštą tešlą dėkite į įkaitintą vaflinę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.

  5. Iškepusius vaflius formuokite į ragelius dar jiems būnant karštiems – vėstant jie taps trapūs ir jau nesusisuks.