Purūs beliašai su sultingu mėsos įdaru – tradicinis receptas žingsnis po žingsnio

beliašai su sultingu mėsos įdaru

Ingredientai

Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų

  • 1 stiklinė pieno

  • 1 kiaušinis

  • 7 šaukštai aliejaus

  • 8 g sausų mielių

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos (faršo)

  • 1 kiaušinis

  • 1 nedidelis svogūnas (smulkiai pjaustytas)

  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kepimui:

  • aliejaus tiek, kad apsemtų dugną

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Pieną lengvai pašildykite ir jame ištirpinkite cukrų su mielėmis. Uždengę palikite 10 min., kol susiformuos paviršiuje putų „kepurėlė“. Tuomet įmaišykite kiaušinį.

  2. Į dubenį suberkite persijotus miltus, druską, supilkite aliejų ir paruoštą pieno mišinį su mielėmis. Išmaišykite. Tešla turėtų būti itin minkšta ir šiek tiek lipni – tai būtina beliašų purumui. Uždenkite dubenį ir palikite pakilti.

  3. Tuo metu paruoškite įdarą: sumaišykite faršą, kiaušinį, svogūną, įberkite druskos ir pipirų, viską gerai permaišykite.

  4. Kai tešla pakils, ją švelniai paminkykite. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Nuo tešlos atgnybkite mažus gabalėlius, suformuokite rutuliukus, juos iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio paplotėlius.

  5. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį faršo, šiek tiek paskleiskite, kad įdaras būtų plonas. Suimkite kraštelius palikdami viršuje nedidelį tarpą – tai klasikinė beliašo forma.

  6. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Beliašus dėkite mėsos puse žemyn, šiek tiek spustelėdami, kad faršas liestų keptuvės dugną. Kepkite iki gražios auksinės spalvos, tada apverskite, uždenkite keptuvę ir dar šiek tiek pakepkite, kad viskas išsitroškintų.