Klasikiniai beliašai su mėsa – purūs ir sultingi
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: apie 1 val.
Ingredientai
Tešlai:
- 400 g kvietinių miltų
 - 1 stiklinė pieno
 - 1 kiaušinis
 - 7 šaukštai aliejaus
 - 8 g sausų mielių
 - 1 šaukštelis cukraus
 - 1 šaukštelis druskos
 
Įdarui:
- 300 g maltos mėsos (faršo)
 - 1 kiaušinis
 - 1 nedidelis svogūnas (smulkiai pjaustytas)
 - Druskos ir pipirų pagal skonį
 
Kepimui:
- Aliejaus tiek, kad apsemtų dugną
 
Paruošimo būdas
- Pieną lengvai pašildykite ir ištirpinkite jame cukrų bei mieles. Uždengę palikite 10 min., kol susidarys putų „kepurėlė“. Tuomet įmaišykite kiaušinį.
 - Į dubenį suberkite persijotus miltus, druską, supilkite aliejų ir pieno mišinį su mielėmis. Išmaišykite – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni. Uždenkite ir palikite pakilti.
 - Paruoškite įdarą: sumaišykite faršą, kiaušinį, svogūną, pagardinkite druska ir pipirais.
 - Pakilusią tešlą paminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus atgnybkite nedidelius gabalėlius, formuokite rutuliukus ir juos iškočiokite į 0,5 cm storio paplotėlius.
 - Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį faršo, paskleiskite ir kraštus sujunkite palikdami viršuje tarpą – beliašo forma.
 - Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Dėkite beliašus mėsos puse žemyn, lengvai prispausdami. Kepkite iki auksinės spalvos, apverskite, uždenkite ir dar šiek tiek pakepkite, kad įdaras išsitroškintų.
 
