Sultingai keptos paprikos su faršu ir sūriu – sotus patiekalas visai šeimai

keptos paprikos su faršu ir sūriu

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 4 raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų)

  • 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys)

  • 200 g biriai virtų ryžių

  • 100 g gerai besilydančio sūrio (pvz., „Memel Prussia“)

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 šaukštas pomidorų pastos (ar padažo)

  • 1 sauja petražolių (nebūtina)

  • Pagal skonį: prieskonių maltai mėsai, druskos, pipirų

  • Šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes, bet kotelių nenupjaukite. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 5 min ant silpnos ugnies. Išgriebkite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.

  2. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa, išvirtais ryžiais, petražolėmis, pomidorų pasta. Pagardinkite druska, pipirais bei prieskoniais.

  3. Kiekvieną paprikos puselę standžiai pripildykite paruoštu įdaru ir sudėkite į kepimo skardą taip, kad nesiliestų.

  4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet ant kiekvienos paprikos užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.

  5. Prieš patiekiant galima apibarstyti šviežiais žalumynais.