Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
-
4 raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų)
-
400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys)
-
200 g biriai virtų ryžių
-
100 g gerai besilydančio sūrio (pvz., „Memel Prussia“)
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
1 šaukštas pomidorų pastos (ar padažo)
-
1 sauja petražolių (nebūtina)
-
Pagal skonį: prieskonių maltai mėsai, druskos, pipirų
-
Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes, bet kotelių nenupjaukite. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 5 min ant silpnos ugnies. Išgriebkite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
-
Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa, išvirtais ryžiais, petražolėmis, pomidorų pasta. Pagardinkite druska, pipirais bei prieskoniais.
-
Kiekvieną paprikos puselę standžiai pripildykite paruoštu įdaru ir sudėkite į kepimo skardą taip, kad nesiliestų.
-
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet ant kiekvienos paprikos užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
-
Prieš patiekiant galima apibarstyti šviežiais žalumynais.