Ingredientai (4 porcijoms)
- 4 raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų)
 - 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys)
 - 200 g biriai virtų ryžių
 - 100 g gerai besilydančio sūrio (pvz., „Memel Prussia“)
 - 1 svogūnas
 - 2 česnako skiltelės
 - 1 šaukštas pomidorų pastos (ar padažo)
 - 1 sauja petražolių (nebūtina)
 - Pagal skonį: prieskonių maltai mėsai, druskos, pipirų
 - Šiek tiek aliejaus kepimui
 
Paruošimo būdas (apie 1 val.)
- Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes, bet kotelių nenupjaukite. Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 5 min ant silpnos ugnies. Išgriebkite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
 - Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite aliejuje. Sumaišykite su malta mėsa, išvirtais ryžiais, petražolėmis, pomidorų pasta. Pagardinkite druska, pipirais bei prieskoniais.
 - Kiekvieną paprikos puselę standžiai pripildykite paruoštu įdaru ir sudėkite į kepimo skardą taip, kad nesiliestų.
 - Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet ant kiekvienos paprikos užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
 - Prieš patiekiant galima apibarstyti šviežiais žalumynais.
 
