Tradiciniai cepelinai su mėsa – minkšti, sultingi ir visada pavyksta

Tradiciniai cepelinai su mėsa

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 8

  • 12 vnt. žalių bulvių

  • 3 vnt. virtų bulvių

  • druska (pagal skonį)

Įdarui:

  • 500 g maltos mėsos

  • 1 svogūnas

  • druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)

Padažui:

  • 1 svogūnas

  • 2 šaukštai tirpintų taukų

  • spirgučių (pagal poreikį)

  • grietinės (pagal poreikį)

CEPPELINŲ GAMINIMO EIGA:

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite. Skystį atidėkite, kad nusistovėtų krakmolas.

  2. Kai skystyje susiformuoja krakmolo sluoksnis, atsargiai nupilkite viršutinę dalį, o nusėdusį krakmolą grąžinkite į tarkius.

  3. Virtas bulves sugrūskite ir kartu su tarkiais bei krakmolu sumaišykite. Pasūdykite ir gerai išminkykite masę.

  4. Įdarui pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sumaišykite su malta mėsa, pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Paėmę maždaug 80 g bulvių masės, formuokite paplotėlį, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite ir sandariai užspauskite. Suformuokite pailgus cepelinus.

  6. Atsargiai dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 20–25 minutes, kartais švelniai pamaišydami.

  7. Padažui įkaitintuose taukuose trumpai pakepinkite spirgučius, tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes. Įmaišykite grietinę.

  8. Išvirus cepelinus dėkite į pašildytą indą ir užpilkite karštu spirgučių-grietinės padažu.