<
Tradiciniai cepelinai su maltos mėsos įdaru ir spirgučių padažu
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
- 12 vnt. žalių bulvių
- 3 vnt. virtų bulvių
- druska (pagal skonį)
Įdarui:
- 500 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)
Padažui:
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai tirpintų taukų
- spirgučių (pagal poreikį)
- grietinės (pagal poreikį)
Cepelinų gaminimo eiga:
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite. Skystį atidėkite, kad nusistovėtų krakmolas.
- Kai skystyje susiformuoja krakmolo sluoksnis, atsargiai nupilkite viršutinę dalį, o nusėdusį krakmolą grąžinkite į tarkius.
- Virtas bulves sugrūskite ir kartu su tarkiais bei krakmolu sumaišykite. Pasūdykite ir gerai išminkykite masę.
- Įdarui pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sumaišykite su malta mėsa, pagardinkite druska ir pipirais.
- Paėmę maždaug 80 g bulvių masės, formuokite paplotėlį, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite ir sandariai užspauskite. Suformuokite pailgus cepelinus.
- Atsargiai dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 20–25 minutes, kartais švelniai pamaišydami.
- Padažui įkaitintuose taukuose trumpai pakepinkite spirgučius, tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes. Įmaišykite grietinę.
- Išvirus cepelinus dėkite į pašildytą indą ir užpilkite karštu spirgučių-grietinės padažu.