<
 Tradiciniai cepelinai su maltos mėsos įdaru ir spirgučių padažu 
 Porcijų skaičius: 8 
 Ingredientai: 
-  12 vnt. žalių bulvių 
 
-  3 vnt. virtų bulvių 
 
-  druska (pagal skonį) 
 
 Įdarui: 
-  500 g maltos mėsos 
 
-  1 svogūnas 
 
-  druska ir juodieji pipirai (pagal skonį) 
 
 Padažui: 
-  1 svogūnas 
 
-  2 šaukštai tirpintų taukų 
 
-  spirgučių (pagal poreikį) 
 
-  grietinės (pagal poreikį) 
 
 Cepelinų gaminimo eiga: 
 Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val. 
-  Žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir nusunkite. Skystį atidėkite, kad nusistovėtų krakmolas. 
 
-  Kai skystyje susiformuoja krakmolo sluoksnis, atsargiai nupilkite viršutinę dalį, o nusėdusį krakmolą grąžinkite į tarkius. 
 
-  Virtas bulves sugrūskite ir kartu su tarkiais bei krakmolu sumaišykite. Pasūdykite ir gerai išminkykite masę. 
 
-  Įdarui pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sumaišykite su malta mėsa, pagardinkite druska ir pipirais. 
 
-  Paėmę maždaug 80 g bulvių masės, formuokite paplotėlį, dėkite šaukštą įdaro, užlenkite ir sandariai užspauskite. Suformuokite pailgus cepelinus. 
 
-  Atsargiai dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 20–25 minutes, kartais švelniai pamaišydami. 
 
-  Padažui įkaitintuose taukuose trumpai pakepinkite spirgučius, tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes. Įmaišykite grietinę. 
 
-  Išvirus cepelinus dėkite į pašildytą indą ir užpilkite karštu spirgučių-grietinės padažu.