Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
-
400 g maltos mėsos
-
2 didelės (arba 3 mažesnės) bulvės
-
200 ml kefyro
-
200 g kvietinių miltų
-
1 kiaušinis
-
0,5 šaukštelio sodos
-
druskos pagal skonį
-
juodųjų pipirų pagal skonį
-
aliejaus (kepimui)
Gaminimo eiga
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Išvirkite bulves su odele. Kai jos pravės, nulupkite ir sutrinkite dubenyje su kefyru iki vientisos, glotnios konsistencijos.
-
Įmuškite kiaušinį, įberkite miltų ir viską gerai išmaišykite.
-
Sodos kiekį nugesinkite su šlakeliu kefyro ir sumaišykite su paruošta mase. Užminkykite minkštą, šiek tiek elastingą tešlą. Jei ji limpa – įberkite dar truputį miltų; jei per kieta – įpilkite dar kefyro. Palikite pailsėti 10–15 minučių.
-
Poilsio metu tešlą padalinkite į gabalėlius, juos iškočiokite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
-
Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir gerai išminkykite. Suformuokite nedideles dešreles. Kiekvieną jų apvyniokite tešlos juostele, kad neliktų tarpų.
-
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite kepsnius apie 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
Tradiciškai šie kepsniai patiekiami su marinuotais agurkais ar svogūnais.