INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
340 g šviesios duonos (naudota „Gudobelės“)
-
aliejus kepimui (pagal poreikį)
-
druska (pagal skonį)
Padažui:
-
175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio
-
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
-
1 kupinas v. š. majonezo
-
česnako granulių (pagal skonį)
-
krapų (pagal skonį)
-
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
-
virinto vandens (pagal poreikį, norimos konsistencijos išgavimui)
GAMINIMO EIGA:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Duoną supjaustykite ilgomis, vidutinio storio juostelėmis.
-
Į keptuvę pilkite daugiau aliejaus, jį gerai įkaitinkite. Dėkite duonos gabaliukus ir kepkite ant silpnesnės ugnies. Pabarstykite druska, kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir įgaus traškų paviršių.
-
Iškepusią duoną išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad pertekliniai riebalai susigertų.
-
Padažui nedideliame puode sumaišykite sūrelį, majonezą ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite česnako granulėmis, krapais ir pipirais. Kaitinkite ant silpnos kaitros, kol sūriai ištirps, tuomet po truputį pilkite virintą vandenį, nuolat maišydami, kol pasieksite norimą tirštumą.
-
Šiek tiek atvėsus padažui, užpilkite jį ant traškios duonos arba patiekite šalia panardinimui.